Beneficiile chirurgiei robotice. Dr Teodor Buliga: durerile postoperatorii sunt mult mai mici

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Teodor Buliga. Foto: DC Medical
Dr Teodor Buliga. Foto: DC Medical

Medicul Teodor Buliga, specialist în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din București, a vorbit la Interviurile DC Medical despre beneficiile intervențiilor robotice.

Hernia inghinală oblică externă sau hernia inghinală directă sunt operații la care se intervine cu ajutorul chirurgiei robotice. ”Știi cam la ce să te aștepți, știi cum să folosești robotul în interesul tău și al pacientului”, spune doctorul Teodor Buliga, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din București.

Sanador

Potrivit acestuia, la capitolul beneficiile chirurgiei robotice amintește o mai mare siguranță a actului operator și o recuperare mult mai rapidă.

”Trebuie spus de la bun început că nu există operație la care rata de succes să fie garantată 100%, că nu există operații simple. Există operații foarte bine suportate și operații după care recuperarea e foarte rapidă, dar operații fără risc, fără cicatrici, fără efecte secundare, mai mult sau mai puțin importante nu prea există.

Beneficiind de acest dispozitiv există o siguranță în ceea ce presupune manipularea internă. Chirurgul nu prea e lăsat să navigheze în interiorul corpului, să facă mișcări care ar putea pune major în pericol viața pacientului. În plus, beneficiază de această viziune extraordinară și poate să se strecoare printre elemente pe care altminteri nu le-ar vedea, printre nervișori că, de fapt, aici este problema.. Aici apar toate durerile ori în momentul în care poți să te strecori și să ocolești nervișorii respectivi, durerile postoperatorii sunt mai mici. Asta a fost una din plăcutele noastre surprize când am început să luăm feedback de la toți pacienții. Toți spunea: ”nu m-a durut”, ”nu am simțit nimic””, afirmă medicul Teodor Buliga.  

Doctorul subliniază că lipsa unei dureri pronunțate după operație crește încrederea pacienților în recuperare și în revenirea la activităților zilnice, inclusiv la slujbă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel