Bilanț gripă: 5 decese și aproape 53.000 de infecții respiratorii acute

Dana Lascu |
Data publicării:
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

Conform datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, aproape 53.000 de români au făcut infecții respiratorii acute în intervalul 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019. Dintre ei, 5 au decedat din cauza gripei.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 52.991 în intervalul 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, cu 9,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (48.546) și cu 32,5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.978), informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Experții de la CNSCBT spun că creșterea este datorată în parte și datelor subraportate din săptămâna anterioară ca urmare a sărbătorilor legale. În aceeași perioadă au fost înregistrate la nivel național 349 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 48 cazuri în aceeași perioadă a anului trecut.

105 cazuri de gripă confirmate, 5 decese

Tot în același interval de timp au fost înregistrate șase cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu patru mai multe față de săptămâna anterioară.

Cinci persoane au murit din cauza gripei.

De la începutul sezonului au fost confirmate 105 cazuri de gripă - 34 cazuri gripă cu virus AH1, 25 cazuri gripă cu virus AH3, 45 cazuri gripă cu virus A nesubtipat, un caz gripă cu virus B.

Până la 6 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.203.057 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel