Boala cardiacă mortală care poate fi confundată cu afecțiunile pielii. Dr. Rodica Niculescu: Se agravează. Se modifică tegumentele, se infectează. Se întâmplă de ani de zile

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
tromboza venoasa profunda - FOTO: Freepik@chormail
tromboza venoasa profunda - FOTO: Freepik@chormail

Boala cardiacă mortală care poate fi confundată cu afecțiunile pielii îi face pe pacienți să se adreseze, în primul rând, medicilor dermatologi. Numai că nu este tratată cauza, ci doar consecința bolii care poate fi mortală.

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune în care se formează un cheag de sânge într-o venă profundă, de obicei în picioare. Modificările pielii pot apărea în cazurile severe sau în complicațiile trombozei venoase profunde. Aceste modificări pot include modificări la nivelul pielii, lucru care îi face pe pacienți să se adreseze medicilor dermatologi.

Numai că în acest caz, sunt tratate consecințele trombozei venoase profunde și nu cauza acesteia. 

Tromboza venoasă profundă, complicațiile care arată recidivele 

Dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic Sanador, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL de ce unii pacienți ajung prima dată la medicul dermatolog.

Problemele asociate cu aceste recidive se încadrează în sfera bolilor cardiovasculare și necesită atenție atât din partea medicilor specializați în tratamentul bolilor venoase, cât și din partea dermatologilor.

Din păcate, mulți pacienți nu înțeleg în mod corespunzător originea suferinței lor și pot agrava afecțiunea prin neglijarea adecvată a îngrijirii pielii afectate. Această neglijență poate duce la infecții locale și chiar la complicații grave precum erizipelul, necesitând intervenții medicale de urgență.

Tromboza venoasă profundă - FOTO: Freepik@dimaberlin

"Recidivele de tromboză venoasă profundă afectează calitatea vieții cel mai mult, până la acea culoare brună, maronie a membrelor inferioare care pot ajunge la ulcerații. Acelea sunt rezultatul trombozei venoase profunde recidive multiple în care membrul inferior rămâne mărit de volum, roșu, se suprainfectează, cu o calitatea a vieții foarte greu de dus

Astfel de probleme există. Se întâlnesc în sistemul de boli cardiovasculare. Sunt tratate de colegii noștri, dar și de dermatologi pentru că, din nefericire, marea majoritate nu au înțeles exact de unde a pornit suferința lor și se agravează, în primul rând, prin modificarea tegumentelor, prin infecția locală, până la irizipel, când au nevoie de tratament antiinfecțios la dermatolog. Acest lucru nu se adresează cauzei.

Acest lucru se întâmplă ani de zile", a explicat dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic Sanador, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel