Boală rară, alergii. Puștiul care vomită și îi apar umflături când e frig ori cald

Adisa Codruț |
Data publicării:
Iarna
Iarna

Boală rară, frig. La 7 ani, un puști din Anglia suferă când e iarnă sau vară din pricina alergiilor. 

Boală rară, frig. Tommy Leitch a fost internat în fiecare lună iarna trecută povestește mama acestuia, Abigail McDonald, pentru dailymail.co.uk. Puștiul de doar 7 ani suferă cu urticarie și angioedem, care provoacă urticarie și umflături. Afecțiunile sale sunt declanșate de căldură, dar și de frig, de aceea el trebuie să fie întotdeauna la temperatura camerei, undeva la 20 de grade.

Copilul a fost internat iarna trecută deoarece vomita, respira cu dificultate și avea erupții cutanate pe întreg corpul. Mama acestuia povestește jurnaliștilor britanici că nu poate nici măcar să-și îmbrace gros fiul ca să-i fie cald pentru că alergia lui este declanșată și de căldură. Trăiește într-o grijă constantă pentru viața fiului ei pentru că are nevoie de medicamente de urgență când apar simptomele sale. Dacă nu le primește la timp, copilul moare.

Urticaria afectează aproximativ una din cinci persoane la un moment dat în viața lor. Cauza, de multe ori, rămâne necunoscută. Angioedemul se manifestă similar cu urticaria, dar umflătura apare sub piele, cum ar fi în jurul ochilor, buzelor și uneori mâinile picioarelor și limba. Episoadele care implică tractul intestinal provoacă dureri abdominale severe, greață și vărsături. Angioedemul ar afecta una din 50.000 de persoane, potrivit Bibliotecii Naționale a Medicinii din SUA.

Boală rară, frig. În ce constă tratamentul

Tratamentul pentru urticarie și angioedem implică anti-histamine și steroizi orale sau injecții în cazuri severe. Tommy trebuie să stea întotdeauna în jurul valorii de 20 grade Celsius, în caz contrar apar erupții cutanate.

Iarna poate purta o haină și tricou și trebuie să evite pijamalele groase deoarece se va supraîncălzi. În timpul verii - costume de baie UV și petrece nu mai mult de 20 de minute afară în ambele sezoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel