Boli de inimă, câteva indicii că suferi de afecțiuni cardiace

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:

Sunt mai multe semne precum oboseala, respirația dificilă, amețelile, care pot indica prezența unei boli de inimă, dar în același timp sunt legate și de alte afecțiuni. Aflați care sunt cele 9 indicii de care ar fi bine să țineți cont pentru a vă proteja de afecțiunile cardiace și accidente vasculare cerebrale.

Apnee de somn

Când sforăitul este rupt de pauze în respirație, creierul dumneavoastră poate să nu primească suficient oxigen. Acesta va trimite semnale vaselor de sânge și inimii pentru a lucra mai mult pentru a menține fluxul de sânge merge. Acest lucru vă ridică riscul de hipertensiune arterială, ritm cardiac anormal, accidente vasculare cerebrale și insuficiență cardiacă. Din fericire, apneea de somn este tratabilă.

Forța slabă de prindere

Puterea mâinii tale îți poate spune ceva despre puterea inimii tale. Cercetările sugerează capacitatea de a prinde ceva bine înseamnă un risc mai mic de boli de inimă.

Modificări ale culorii pielii

Degetele de culoare albastră sau cenușie ar putea fi din cauza circulației slabe a sângelui bogat în oxigen, datorată unui defect cardiac cu care v-ați născut sau a blocării vaselor de sânge. Pete violete apar când plăci de colesterol se desprind, apoi se blochează în vasele mici de sânge.

Dacă nu v-ați lovit sau rănit degetul de picioare și observați câteva puncte de sânge prinse sub unghiile dvs., acestea ar putea indica o infecție în mucoasa inimii sau supapelor, numită endocardită. Puteți avea, de asemenea, aceste urme de sânge atunci când suferiți de diabet zaharat, iar persoanele cu această afecțiune sunt de două până la de patru ori mai susceptibile de a avea boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

 Ameţeală

Amețelile ar putea fi un simptom al unui ritm anormal, numit aritmie. Insuficiența cardiacă, adică slăbirea mușchilor, poate, de asemenea, să vă facă nesigur. Senzația de oboseală este unul dintre multele simptome mai puțin cunoscute ale unui atac de cord.

Probleme sexuale

Unele probleme din dormitor ar putea trăda că aveți boli de inimă și un risc mai mare pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Bărbații cu disfuncție erectilă pot avea probleme de circulație sanguină și de fluxul de sânge.

 Sângerări ale gingiilor

Experții nu înțeleg total legătura dintre boala gingiilor și bolile cardiace. Dar studiile sugerează că sângerările și umflarea gingiilor pot duce la probleme cardiace. O teorie este aceea că bacteriile din gingii intră în sânge și declanșează inflamarea la nivelul cordului. Afecțiunile gingivale, care poate duce la pierderea dinților, poate ridica șansele de accident vascular cerebral.

Probleme de respirație

Senzația de respirație scurtă poate fi un simptom al insuficienței cardiace, al unui ritm cardiac anormal sau al unui atac de cord. Spuneți-i medicului dumneavoastră dacă vă este greu să respirați în timp ce stați jos.

Umflarea picioarelor inferioare

Se întâmplă atunci când stați mult timp. Acumularea de lichide poate rezulta din insuficiența cardiacă și circulația slabă a picioarelor. Umflarea picioarelor ar putea fi de la un cheag care blochează revenirea sângelui din membrele inferioare către inimă. Adresați-vă medicului imediat dacă umflarea se produce brusc.

Oboseală

Insuficiența cardiacă vă poate lăsa obosită, deoarece mușchiul inimii nu mai pompează suficient pentru a satisface nevoile organismului. Oboseala poate fi un simptom comun al mai multor afecțiuni inclusiv anemie, cancer sau chiar depresie, informează medicii WebMD.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel