Cele mai PUTERNICE alimente anti-cancer. Sunt cinci la număr

Cele șase alimente care pot combate cancerul sunt recomandate de cunoscutul medic William W. Li.
1. Soia
Cercetările arată că soia este legată de longevitate și o sănătate mai bună. Într-un studiu realizat pe mai mult de 5.000 de femei cu cancer mamar, cu cât femeile au mâncat mai multă soia, cu atât au trăit mai mult. Consumul de soia a fost asociat cu o scădere, cu aproape 30%, a riscului de deces.
Ai nevoie de aproximativ 10 grame de proteine din soia pe zi.
2. Ceai verde
Există studii epidemiologice remarcabile care susțin beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde. Spre exemplu, Studiul privind sănătatea femeilor din Shanghai a urmărit 69.000 de femei și a constatat că cele care au băut ceai de cel puțin 3 ori pe săptămână au redus cu 37% riscul de cancer de colon, comparativ cu femeile care nu au consumat ceai verde.
Modul în care se prepară ceaiul poate face diferența. Scufundarea unui săculeț de ceai în sus și în jos, timp de câteva minute, este mai bună decât lăsarea acestuia să stea doar pe fundul cupei.
Ceaiul verde conține un bioactiv numit EGCG, care produce o enzimă antioxidantă naturală numită GSTP1, cu rol de a proteja ADN-ul de stresul oxidativ.
3. Roșii
Roșiile conțin licopen chimic, care restricționează creșterea vaselor de sânge. Gătirea roșiilor în ulei de măsline mărește absorbția licopenului de două ori mai mult. Pentru niveluri ridicate de licopen, căutați: roșii San Marzano, roșii cherry.
4. Vin rosu
Deși vinul conține câteva sute de compuși bioactivi, cel mai cunoscut este resveratrolul. Dar vinul roșu conține, de asemenea, polifenoli benefici, cum ar fi catehine, acid galic, quercetină și acid cafeic, printre altele despre care se știe că sunt antianginoase.
Cele mai puternice vinuri antianginoase sunt Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Petit Verdot. Rețineți că nivelurile ridicate de consum de alcool, inclusiv vinul, sunt periculoase și pot provoca fibrilație atrială, accident vascular cerebral hemoragic și cardiomiopatie, precum și cancer esofagian și hepatic. Totul cu măsură.
5. Bere
Berea conține xanthohumerol, care este un bioactiv antiangiogenic. Un studiu amplu, întreprins de Institutul Național al Cancerului din SUA, a fost Procesul de screening al cancerului de prostată, plămân, colorectal și ovarian, în care au fost înscriși 107.998 de persoane. A fost efectuată o analiză a legăturii dintre consumul de bere și cancerul de rinichi, cunoscut și sub numele de carcinom cu celule renale. Studiul a constatat că un consum de aproximativ cinci beri pe săptămână a redus riscul de cancer la rinichi cu 33 la sută.
Cine este dr. William W. Li
Dr. William W. Li este medic și om de știință cunoscut în toată lumea, mai ales ca lider al Fundației pentru Angiogeneză, în cadrul căreia a avut contribuții revoluționare la înțelegerea a peste 70 de boli (inclusiv cancer, diabet, orbire, boli de inimă, obezitate). A publicat peste 100 de articole științifice în reviste ca Science, New England Journal of Medicine, Lancet și a predat la universități prestigioase, cum ar fi Harvard, Tufts și Dartmouth Medical School. Can We Eat to Starve Cancer, discursul de la TED Talk al doctorului Li, care se bazează pe impresionantele sale descoperiri despre angiogeneză, are peste 11 milioane de vizualizări și este unul dintre cele mai bune discursuri TED Talks din toate timpurile.
-
-
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
Fibromialgia: simptome, cauze și cum gestionezi durerea. Cum îți poate schimba viața
Fibromialgia este o boală complexă ce nu se manifestă doar prin durere fizică, ci și prin efecte mentale și emoționale.
Tiroida ta e obosită? 6 semne ignorate de femei după 30 de ani
Ai această vitamină în corp? Lipsa ei îți poate distruge sănătatea
Dieta săracă în zahăr în copilăria timpurie, asociată de reducerea riscului de boli cronice
Acest obicei previne apariția bolilor cronice, iar efectele sunt pe termen lung. Scade riscul de diabet și hipertensiune arterială.
Cum să faci casa mai sigură. 8 pericole ascunse în locuința ta și cum să le previi
Ce înseamnă dacă ai gust amar în gură. Semnul pe care ți-l dă corpul
Ce înseamnă dacă ai un gust amar în gură. Care sunt cauzele și ce semnal îți dă corpul. De ce nu ar trebui ignorat acest simptom.
Operația care salvează de AVC... s-ar putea să fie inutilă pentru majoritatea pacienților. Ce arată un nou studiu
Trigliceride: ce sunt și care sunt valorile normale. Cum scazi nivelul de trigliceride
Ce sunt trigliceridele și când devin problematice? Iată cum să reduci nivelurile de trigliceride?
Analiza de sânge care îți poate prezice riscul viitor de stres, anxietate sau depresie
De ce apare durerea în piept în timpul unui infarct
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
De ce ți se face pielea de găină. Legătura neașteptată dintre frică, frig și emoții
Ai observat vreodată cum pielea ta se schimbă brusc atunci când simți un fior de frig, o emoție intensă sau o stare de frică?
Auzul slab poate să "crească riscul de insuficienţă cardiacă"
Un studiu arată că auzul slab poate să crească riscul de insuficiență cardiacă.
De ce ai o stare de amețeală fără să amețești, de fapt. Nu ignora acest semn
De ce ai o stare de amețeală fără să amețești, de fapt? Semnul pe care ți-l transmite corpul.
"Adorm brusc și paralizez de la o glumă. Totul a pornit de la o gripă". Suferă de o tulburare gravă de somn: Am avut comoție cerebrală de 2 ori
Cum să scapi de răceală cât mai repede posibil. Tratamente și pași esențiali pentru a depăși rapid răceala
Recuperează-te rapid și ușor de la răceală cu ajutorul unor metode dovedite care ajută la ameliorarea simptomelor.
Rolul somnului în reducerea inflamației și prevenirea bolilor cronice. Cât de afectat este sistemul imunitar de lipsa somnului
Somnul de calitate este esențial pentru menținerea unui sistem imunitar puternic și prevenirea unor boli cronice.