Cum să ai sărbători tihnite fără colesterol mare

peste_mancare_38110200 Alimente

Specialiștii recomandă oamenilor să nu facă excese culinare de sărbătorile de iarnă.

Medicii nutriționiști sfătuiesc oamenii să aibă grijă ce și cum mănâncă pentru a nu face indigestie sau a ajunge la Urgențe. Specialiștii subliniază că un prim pas în acest sens este să controleze valorile colesterolului prin a fi atenți la ceea ce mănâncă:  legume, fructe, nuci, dar și să facă maioneza din ulei din sâmburi de struguri sau alt ulei presat la rece; și în loc de ou se poate folosi iaurtul sau cartof/conopidă fiarta și răcită, pastă de semințe de floarea soarelui sau avocado, potrivit Antena 3.

Conform sursei citate, zahărul din deserturi se poate înlocui cu xilitol din mesteacăn, îndulcitor natural, iar sarmalele pot fi preparate dintr-un mic de carne de porc cu carne de curcan.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250