Cât de periculoasă ar deveni rezistența la antibiotice. Explicația prof Alexandru Rafila

bacteria_bacterii_73337300 Bacterii

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof Alexandru Rafila, a declarat joi, 30 iulie, că infecțiile cu germeni rezistenți la antibiotice ar devenit principala amenințare la adresa...

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof dr Alexandru Rafila, a declarat joi, 30 iulie, la un eveniment, că lupta împotriva rezistenţei la antibiotice costă enorm.

”S-a dezvoltat conceptul 'One Health', integrarea preocupărilor pentru controlul rezistenţei la antibiotice, pentru că ele afectează diverse sectoare, şi în următorii 30 de ani pot deveni principala ameninţare la adresa omului, iar impactul din punct de vedere economic va fi devastator, mult mai mare decât ceea ce ce se întâmplă acum cu noul coronavirus. Suntem, practic, într-o luptă permanentă cu diverse microorganisme ca să putem să supravieţuim. (...) În UE, în fiecare an, avem 700.000 de infecţii asociate asistenţei medicale, avem 35.000 de decese din cauza acestui lucru. (...) Trebuie să evităm infecţiile sistemice cu germeni multirezistenţi şi, în acest fel, costurile îngrijirilor de sănătate vor scădea şi vom evita ca aceşti germeni multirezistenţi să ajungă în mediul comunitar şi să devină cauza infecţiilor banale. Altfel, impactul pe sănătate publică va fi uriaş. În următorii 30 de ani, se estimează că, la nivel global, acest lucru va costa 90.000 de miliarde de euro, un cost care depăşeşte ceea ce se întâmplă în prezent cu infecţia cu noul coronavirus", a afirmat prof Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.




Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250