Alexandru Rafila, despre COVID-19: „Cred că 400.000 de români au trecut prin boală”

Adisa Codruț / 01 mai 2020 / 12:16
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie  FOTO: DC Media Group
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie FOTO: DC Media Group

Alexandru Rafila crede că aproximativ 2% din populație, respectiv 400.000 de români au trecut prin boală, fără să aibă simptome.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), crede că numărul românilor care au trecut deja prin boală este de aproximativ 400.000. Deși s-ar putea crede că e o coifră foarte mare, el spune căî, defapt, procentul este mic, de doar 2%, comparativ cu Franța, unde acesta ajunge la 6%.

Medicul a declarat că mulți bolnavi de COVID-19 sunt asimptomatici, la fel ca în cazul gripei, dar că autoritățile nu ascund numărul real de îmbălnăviri.

„Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem nimic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Întrebat dacă a trecut vârful epidemiei, profesorul Rafila a spus nu trebuie exclusă o reapariție a virusului în anumite focare.

„Suntem pe platou. Nu trebuie să excludem o reapariție în anumite focare”, a spus Alexandru Rafila.

De la începutul epidemiei de COVID-19 au fost raportate 12.240 de persoane infectate, iar 726 au murit.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy