Alexandru Rafila, despre COVID-19: „Cred că 400.000 de români au trecut prin boală”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie  FOTO: DC Media Group
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie FOTO: DC Media Group

Alexandru Rafila crede că aproximativ 2% din populație, respectiv 400.000 de români au trecut prin boală, fără să aibă simptome.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), crede că numărul românilor care au trecut deja prin boală este de aproximativ 400.000. Deși s-ar putea crede că e o coifră foarte mare, el spune căî, defapt, procentul este mic, de doar 2%, comparativ cu Franța, unde acesta ajunge la 6%.

Medicul a declarat că mulți bolnavi de COVID-19 sunt asimptomatici, la fel ca în cazul gripei, dar că autoritățile nu ascund numărul real de îmbălnăviri.

„Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem nimic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Întrebat dacă a trecut vârful epidemiei, profesorul Rafila a spus nu trebuie exclusă o reapariție a virusului în anumite focare.

„Suntem pe platou. Nu trebuie să excludem o reapariție în anumite focare”, a spus Alexandru Rafila.

De la începutul epidemiei de COVID-19 au fost raportate 12.240 de persoane infectate, iar 726 au murit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel