Alimentul care nu trebuie consumat la micul dejun. Provoacă oboseală și foame, crește glicemia. Duce la o prăbușire

Alimentul care nu ar trebui consumat la micul dejun este, de fapt, alegerea multora dintre noi. Este un aliment sănătos, dar nu trebuie consumat dimineața, avertizează...
Alimentul care nu trebuie consumat la micul-dejun este unul sănătos, dar nu dimineața. Un nutriționist avertizează că consumul unui anumit fruct la micul dejun ar putea să nu fie o idee bună.
Deși pare o opțiune sănătoasă, consumul acestui fruct ar putea duce la o ”prăbușire” ulterioară în timpul zilei. Mulți dintre noi ne grăbim dimineața, fie pentru a ajunge la serviciu, pentru a duce copiii la școală sau pentru a rezolva diverse treburi. Și în acele zile poate fi tentant să luăm micul dejun pe drum.
Vezi și: Melodia care reduce anxietatea. Efectul care a uimit neurologii. Ascultă piesa
Bananele, opțiune nesănătoasă pentru micul dejun
Bananele sunt o opțiune populară pentru acest tip de gustare, datorită faptului că sunt preambalate și datorită valorii lor nutriționale.
De asemenea, asta înseamnă că suntem un pas mai aproape de a consuma cele cinci porții de fructe și legume pe zi încă de dimineață. Dar, potrivit unui medic, banana s-ar putea să nu fie de fapt cea mai bună opțiune.
FOTO: Pexels@Tara Winstead
Deși bananele sunt pline de potasiu și vitamina B6 și nu conțin colesterol și sodiu, ele nu vor menține nivelurile noastre de energie stabile pe parcursul zilei.
”Bananele par a fi opțiunea perfectă de luat și de mers dimineața, dar privind mai atent, vei descoperi că bananele consumate singure nu sunt cea mai bună opțiune, deoarece conțin 25% zahăr și sunt moderat acide.
Ele îți vor oferi un impuls rapid, dar în curând te vei simți obosit și vei simți foame”, a explicat nutriționistul Dr. Daryl Gioffre, potrivit Express.
Fructele și legumele sunt fără îndoială o parte importantă a unei diete sănătoase și echilibrate. Așa că dr. Gioffre nu spune că nu ar trebui să mâncăm niciodată banane.
Cum trebuie să consumăm banalele
Cu toate acestea, ar trebui să ne asigurăm că sunt consumate împreună cu altceva pentru a evita acea posibilă cădere a energiei.
”Fără să echilibrați micul dejun cu o grăsime sănătoasă, multe dintre beneficiile bananelor sunt pierdute, în timp ce se câștigă creșteri ale zahărului din sânge și acid”, a spus dr. Gioffre.
Ca să evitați această problemă, Dr. Gioffre recomandă să consumați banane alături de ceva care să neutralizeze acidul și să încetinească metabolismul zahărului. Acest lucru ar trebui să prevină creșterea bruscă a zahărului din sânge și prăbușirea ulterioară, conform Dr. Gioffre.
El a recomandat asocierea cu grăsimi sănătoase sau cu condimente în acest sens. Exemple de grăsimi sănătoase includ nuci, semințe, avocado, măsline și ouă.
”Datorită faptului că bananele sunt acide, va trebui să neutralizați acidul pentru a beneficia de potasiu, fibre și magneziu fără impulsul de zahăr”, a mai subliniat medicul nutriționist.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Consumul de fructe seara, impact asupra glicemiei. Dr. Mihai Comșa: Duce la dereglarea mecanismelor de semnalizare glicemică
Semnele banale ale diabetului care apar dimineața. Trei detalii la care să fii atent
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul de tip 2, remisiune. Prof. dr. Bogdan Timar: Valorile glicemice sunt normale
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Potrivit unui studiu, până în 2050 jumătate dintre adulți vor fi supraponderali sau obezi: Un eșec social monumental
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Uleiul de floarea soarelui, riscuri pentru sănătate. Dr. Ancuța Leonte: Nu-l recomand sub nicio formă. Crește riscul de inflamație
Un instrument low-cost ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 2
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Ciocolata neagră, aliat în prevenirea diabetului de tip 2. Flavonoidul, compusul esențial care poate regla metabolismul
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Alimentul care duce la diabet. Fiecare porție crește riscul de diabet cu 10%
Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.