Diabet, analizele pe nemâncate pot fi periculoase

Înainte de-a face analize de sânge, pacienții sunt îndemnați să nu mănânce, dar pentru persoanele care suferă de diabet poate fi de-a dreptul periculos, susțin autorii unui studiu. Noi...
Oamenii de știință au descoperit că doar aproximativ o treime din cei care au avut un episod de hipoglicemie nu au primit nici o educație despre cum să evite această criză. Mai mult, postul sau nemâncatul pentru a efectua teste de laborator este probabil inutil, cred cercetătorii. Testul cel mai frecvent pentru care milioane de oameni sunt îndemnați să-l efectueze pe stomacul gol este cel pentru colesterolul.
Noul studiu a inclus mai mult de 350 de persoane din două clinici de endocrinologie din Michigan. Pacienții au realizat un sondaj despre experiențele lor. Vârsta medie a acestora era de 61 de ani. 17% au prezentat un nivel scăzut al zahărului din sânge provocat de postul pentru un test de laborator, au constatat rezultatele. 22% au avut hipoglicemie în timp ce așteptau să facă testul de laborator.
Ceea ce spun oamenii de știință este că persoanele cu diabet nu trebuie să sară peste micul dejun pentru a obține un test corect de colesterol. El a spus că medicii din Statele Unite au adoptat lent această măsură.
În rândul pacienților, persoanele cele mai expuse riscului de hipoglicemie în timpul mesei sunt persoanele cu insulină sau medicamente în clasele de sulfoniluree sau meglitinidă. Deoarece trebuie să ia insulină, persoanele cu diabet zaharat de tip 1 au mai multe șanse de a suferi de probleme. De asemenea, persoanele în vârstă și persoanele care au dezvoltat așa-numita ignoranță a hipoglicemiei prezintă un risc ridicat de hipoglicemie, arată MedicineNet.com.
,,În cea mai mare parte, postul nu este necesar, majoritatea medicilor nu știu, însă în ghidurile din Europa și Canada s-a introdus această informație", a explicat dr. Saleh Aldasouqi, șeful departamentului de endocrinologie la Universitatea de Stat din Michigan, autorul principal al studiului.
Glicemia scăzută din sânge poate fi foarte periculoasă pentru persoanele caee suferă de diabet zaharat, dacă nu sunt educate despre cum să o trateze. Cercetătorii au declarat că au găsit un caz din Thailanda, în care o femeie care nu a mâncat nimic pentru a i se recolta analizele de laborator, iar inima ei s-a oprit în sala de așteptare și nu a mai putut fi salvată. Testele au arătat că nivelul zahărului din sânge ajunsese la zero. Nivelele normale de ale glicemiei sunt cuprinse între 70 și 100 miligrame pe deciliter (mg / dl) de sânge. Orice glicemie sub 70 mg / dl este considerată scăzută, conform Asociației Americane de Diabet.
Rezultatele studiului au fost publicate recent în Jurnalul Internațional de Endocrinologie.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Controlul strict al tensiunii arteriale reduce riscul de infarct la diabetici. Scăderea tensiunii arteriale protejează inima diabeticilor
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
Burta de cortizol și fața umflată de la stres: adevărul șocant și ce NU îți spune nimeni
Transplantul cu celule stem, tratament potențial pentru diabet
Acest tratament poate vindeca diabetul în mai puțin de trei luni. Nu mai este nevoie de administrarea insulinei.
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”
Semnul de pe față care îți arată că ai diabet. Indică un nivel ridicat al glicemiei
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Diabetul de tip 2: Semne de avertizare ale glicemiei instabile la persoanele de peste 50 de ani
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Obezitatea, două componente: hipertrofică și hiperplazică. Prof. dr. Bogdan Timar: În momentul în care vom încerca să slăbim provocarea va fi una mai importantă
Vitamina D, rol în prevenirea și gestionarea diabetului. Reduce riscul complicațiilor asociate diabetului
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Stilul de viață, esențial pentru prevenția diabetului. Dr. Mihai Comșa: Întârzie cu 10-15 ani apariția diabetului
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Prepararea termică a fructelor, efect asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu: Se transformă într-un aliment fără viață
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
Diabetul de tip 2 cu debut timpuriu, complicații, mortalitate și control glicemic
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.