Diabet, analizele pe nemâncate pot fi periculoase
Înainte de-a face analize de sânge, pacienții sunt îndemnați să nu mănânce, dar pentru persoanele care suferă de diabet poate fi de-a dreptul periculos, susțin autorii unui studiu. Noi...
Oamenii de știință au descoperit că doar aproximativ o treime din cei care au avut un episod de hipoglicemie nu au primit nici o educație despre cum să evite această criză. Mai mult, postul sau nemâncatul pentru a efectua teste de laborator este probabil inutil, cred cercetătorii. Testul cel mai frecvent pentru care milioane de oameni sunt îndemnați să-l efectueze pe stomacul gol este cel pentru colesterolul.
Noul studiu a inclus mai mult de 350 de persoane din două clinici de endocrinologie din Michigan. Pacienții au realizat un sondaj despre experiențele lor. Vârsta medie a acestora era de 61 de ani. 17% au prezentat un nivel scăzut al zahărului din sânge provocat de postul pentru un test de laborator, au constatat rezultatele. 22% au avut hipoglicemie în timp ce așteptau să facă testul de laborator.
Ceea ce spun oamenii de știință este că persoanele cu diabet nu trebuie să sară peste micul dejun pentru a obține un test corect de colesterol. El a spus că medicii din Statele Unite au adoptat lent această măsură.
În rândul pacienților, persoanele cele mai expuse riscului de hipoglicemie în timpul mesei sunt persoanele cu insulină sau medicamente în clasele de sulfoniluree sau meglitinidă. Deoarece trebuie să ia insulină, persoanele cu diabet zaharat de tip 1 au mai multe șanse de a suferi de probleme. De asemenea, persoanele în vârstă și persoanele care au dezvoltat așa-numita ignoranță a hipoglicemiei prezintă un risc ridicat de hipoglicemie, arată MedicineNet.com.
,,În cea mai mare parte, postul nu este necesar, majoritatea medicilor nu știu, însă în ghidurile din Europa și Canada s-a introdus această informație", a explicat dr. Saleh Aldasouqi, șeful departamentului de endocrinologie la Universitatea de Stat din Michigan, autorul principal al studiului.
Glicemia scăzută din sânge poate fi foarte periculoasă pentru persoanele caee suferă de diabet zaharat, dacă nu sunt educate despre cum să o trateze. Cercetătorii au declarat că au găsit un caz din Thailanda, în care o femeie care nu a mâncat nimic pentru a i se recolta analizele de laborator, iar inima ei s-a oprit în sala de așteptare și nu a mai putut fi salvată. Testele au arătat că nivelul zahărului din sânge ajunsese la zero. Nivelele normale de ale glicemiei sunt cuprinse între 70 și 100 miligrame pe deciliter (mg / dl) de sânge. Orice glicemie sub 70 mg / dl este considerată scăzută, conform Asociației Americane de Diabet.
Rezultatele studiului au fost publicate recent în Jurnalul Internațional de Endocrinologie.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Potrivit unui studiu, până în 2050 jumătate dintre adulți vor fi supraponderali sau obezi: Un eșec social monumental
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
Un instrument low-cost ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 2
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
EXCLUSIV Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
EXCLUSIV Ce trebuie să știi dacă ai glicemia ridicată. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România) explică
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Burta de cortizol și fața umflată de la stres: adevărul șocant și ce NU îți spune nimeni
Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
EXCLUSIV Diabetul de tip 2, remisiune. Prof. dr. Bogdan Timar: Valorile glicemice sunt normale
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Semne timpurii ale diabetului pe care le observi dimineața
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
EXCLUSIV Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
