Cine nu trebuie să mănânce roșii. Dacă ai boala asta, renunță la roșii

Persoanele care suferă de această problemă nu ar trebui să consume roșii. Le agravează simptomele.
Roșiile sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de acid, care poate irita mucoasa stomacului și poate accentua disconfortul asociat cu ulcerul gastric.
O roșie medie conține 12.3 miligrame de calciu, 13.5 miligrame de magneziu, 29.5 miligrame de fosfor și 292 miligrame de potasiu. În timp ce multe alimente își pierd o parte din valoarea lor nutritivă când sunt gătite, roșiile își păstrează strâns vitaminele și mineralele. Deși este un fruct sănătos care îmbunătățește orice tocăniță, paste sau sandwich grill, există încă unele situații în care roșiile ar putea fi mai bine evitate, mai ales de persoanele care suferă de ulcer gastric.
Ce favorizează apariția ulcerului gastric
Institutul Național de Diabet, Boli Digestive și Renale (NIDDK) raportează că aproximativ 1% până la 6% din americani sunt afectați de ulcere la stomac, sau ulcere peptice, care nu este același lucru cu gastrita. Din toate cauzele ulcerului gastric – sau răni care se dezvoltă în interiorul mucoasei stomacului – utilizarea de AINS sau infecția bacteriană cu H. pylori sunt cel mai adesea responsabile.
Persoanele care fumează, adulții mai în vârstă sau cei care au o istorie de ulcere peptice tind să fie mai predispuse la această afecțiune. Pentru unele persoane, ulcerul gastric poate veni cu simptome gastrointestinale neplăcute și anumite alimente pot face doar lucrurile mai rele, inclusiv roșiile.
Roșiile, nerecomandate pentru persoanele cu ulcer
Roșiile cauzează arsuri la stomac în cazul persoanelor cu ulcer - FOTO: Freepik@zinchevych
Deși unii pacienți se prezintă ca asimptomatici, persoanele cu ulcere la stomac pot experimenta dureri abdominale, balonare, greață, râgâieli sau senzații de plenitudine excesivă după masă.
O acumulare de acid în tractul gastrointestinal este considerată a contribui la dezvoltarea ulcerului peptic. Alimentele cu o concentrație mare de acid adaugă în continuare la această acumulare de acid, iar roșiile sunt un astfel de aliment.
Vezi și: Cancerul pe care l-a avut Michael Douglas. Dr. Ciprian Cristescu: Fără simptome nu îți dai seama
Consumul de roșii poate crește riscul de a dezvolta ulcere la stomac în primul rând, dar pot acționa și împotriva celor dintre noi care le au deja.
Anumite medicamente pe bază de prescripție, cum ar fi inhibitorii de pompe protonice sau blocanții de H2, pot fi utilizate pentru a accelera vindecarea și a scădea producția de acid la nivelul stomacului.
Cu toate acestea, experții afirmă că produsele din roșii pot contracara efectele acestor medicamente și, în schimb, pot declanșa simptome similare cu arsura de stomac. De asemenea, intrând în categoria fructelor foarte acide pe care poate dori să le evitați sunt lămâile, grapefruitul și portocalele, potrivit AARP.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Fierul din carnea roșie, factor declanșator al cancerului colorectal
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Cum poate dieta mediteraneană să ajute în gestionarea bolii inflamatorii intestinale. Reducerea inflamației intestinale printr-o alimentație corectă
Legătura dintre sănătatea intestinală și anxietatea generalizată. Noi metode de combatere a anxietății prin îmbunătățirea sănătății intestinale
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Ulcerul gastric: primele simptome și pericolele pe care nu trebuie să le ignori
Ulcerul gastric este o afecțiune comună care afectează mucoasa stomacului, dar cu un tratament adecvat poate fi prevenit și vindecat eficient.
Testul neinvaziv al hemoragiilor oculte, ce este. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Poate fi influențat
Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Cancerul colorectal în rândul tinerilor, semnele care pot salva vieți. Detaliile care nu trebuie ignorate
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Boala silențioasă care crește riscul de deces prin boli de inimă și cancer cu 50%
Colibactina, toxina bacteriană care lasă amprente genetice și declanșează cancerul colorectal la tineri
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Dieta care alimentează cancerul. E un trio periculos care duce la apariția cancerului
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Cancerul pancreatic, semnele de avertizare care apar în ochi
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
De ce simți că ai gaze, dar nu le poți elimina. Cât de grav este
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Grăsimile saturate atacă intestinul în doar două zile
Alimentele care îți atacă intestinul. În doar două zile îl afectează complet.
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. Ce se întâmplă, de fapt, cu alimentele când ajung în stomac
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. De ce este un semn bun când gazele intestinale au un miros puternic.
Mișcarea, esențială pentru prevenirea cancerului colorectal. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Efect benefic
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Patru semne ale cancerului pe care nu trebuie să le ignori. Sunt steagul roșu
Acestea sunt patru semne majore ale cancerului pentru care ar trebui să mergi la medic chiar dacă ești tânăr. Sunt steagul roșu.
Ficatul gras, boala care te macină în tăcere. Duce la ciroză, cancer hepatic. Se extinde în tot organismul
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.