Cancer de ficat sau esofag: o proteină responsabilă, descoperită

Proteina care duce la formarea cancerului de esofag sau ficat a fost identificată de către cercetători. Descoperirea dă posibilitatea unor noi tratamente ale acestor forme de...
Cancerele apar atunci când codul genetic al celulelor normale este modificat, provocând o creștere excesivă. Cercetătorii de la Cancer Science Institute of Singapore (CSI Singapore) de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) au descoperit o proteină care conduce la creșterea cancerelor esofagului sau a ficatului prin modificarea codului genetic într-un mod inedit.
Proteina 3 asociată morții (DAP3), reprimă un proces numit edenție ARN adenozin-in-inosină (A-la-I) care corectează în mod normal codul genetic pentru a se asigura că genele sunt exprimate corect.
Prin inhibarea prin modificare a ARN, DAP3 acționează ca un oncogen - o genă care are potențialul de a provoca cancer. Această descoperire oferă potențialul de a dezvolta noi medicamente care vizează DAP3 pentru tratamentul cancerului.
Studiul a fost condus de profesorul asistent Polly Chen, investigator principal la CSI Singapore, iar rezultatele au fost publicate în revista științifică Science Advances la 17 iunie 2020.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-