RMN-ul dezvăluie ce se întâmplă după tratamentul împotriva cancerului
Tratamentul oncologic, impact devastator. RMN-ul arată un adevăr șocant în cazul pacienților oncologici.
Ceaiul verde ar reduce riscul atacurilor de inimă și ar preveni anumite tipuri de cancer. Însă sunt prea puține studii care să întărească acestea.
Ceai verde, cancer. Chelsey Schneider, specializată în Nutriție clinică la Centrul pentru Cancer din cadrul Mount Sinai Beth Israel din New York City, susține că beneficiile potențiale ale sănătății ceaiului verde derivă din catechinele, compuși puternici antioxidanți. Una dintre aceste catechine – EGCG – se găsește la niveluri mai ridicate în ceaiul verde decât în ceaiul alb sau în cel negru. "Poate fi chiar mai puternic decât vitamina C și E, antioxidanți foarte puternici", precizează Chelsey Schneider, citată de medicinenet.com.
Potrivit sursei citate, antioxidanții ajută la prevenirea deteriorării celulelor. Cele trei tipuri de ceaiuri amintite provin de la aceeași plantă doar sunt recoltate în momente diferite de evoluție a acesteia: ceaiul verde - din frunzele plantei mature, ceaiul alb - din frunze smulse la începutul dezvoltării, ceaiul negru - din frunze de ceai verde așezate și acoperite cu o cârpă umedă.
Specialiști din cadrul Departamentului de Nutriței de la Universitatea din California-Davis susțin că pierderea în greutate a fost asociată cu ceaiul verde sugerând că amestecul de cofeină și catechinele poate crește metabolismul unei persoane și procesarea grăsimilor. Însă, oamenii ar trebui să bea o mulțime de ceai verde ca să obțină beneficii substanțiale și să scape de kilogramele nedorite.
Un alt beneficiu al ceaiului verde este legat de sănătatea inimii. Un studiu din 2018, publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, desfășurat pe un număr de peste 80.000 de chinezi, a demonstrat că acest tip de ceai reduce colesterolul LDL "rău".
Alte cercetări susțin că aceste catechine din ceaiul verde ar putea reduce riscul atacurilor de inimă, ar ajuta vasele de sânge să se relaxeze și să reducă inflamația. Specialiști de la Departamentul de Nutriție de la Universitatea din California-Davis precizează că acest tip de ceai a fost asociat cu un risc mai mic de apariție a unor forme de cancer - o reducere a riscului de cancer ovarian, mamar, endometrial, pancreatic și oral.
O revizuire din 2016 a unor cercetări realizată de Biblioteca Cochrane a concluzionat că există "dovezi insuficiente și contradictorii pentru a oferi recomandări ferme privind consumul de ceai verde pentru prevenirea cancerului". Chelsey Schneider de la Centrul pentru Cancer din cadrul Mount Sinai Beth Israel din New York City are o părere similară: "Unele studii mici spun că ceaiul verde poate fi preventiv pentru anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerele de sân, ovariene, endometriale, pancreatice și orale, dar nu există atât de multe studii care să susțină acest lucru".
Ceaiul verde ar putea să mențină creierul mai tânăr. O cercetare din 2014, publicată în revista PLOS One, a observat că japonezii care au consumat mai mult ceai verde au avut o scădere semnificativă a declinului funcției cerebrale, deși cercetătorii nu au luat în calcul și restul obiceiurilor sănătoase ale acestor oameni.
Modul în care e băut ceaiul îi poate diminua din efectele pozitive. Chelsey Schneider spune că mulți oameni adaugă zahăr alb prelucrat la ceai, iar asta tranformă "ceva frumos și sănătos în ceva nesănătos", a spus ea. Mai precizează că adăugarea laptelui sau a cremelor la ceaiul verde pot bloca efectele absorbției antioxidanților.
Tratamentul oncologic, impact devastator. RMN-ul arată un adevăr șocant în cazul pacienților oncologici.
Acest semn banal îți arată dacă ești predispus la cancer. Dacă vezi ASTA, riscul de cancer crește cu 25%.
Cancerul are un impact devastator asupra femeilor. Acestea sunt mult mai afectate de diagnosticul de cancer.
Cancerul invizibil care ucide în tăcere. Boala se ascunde ani de zile înainte să dea lovitura fatală. Te omoară în câteva săptămâni
Conform unui studiu, pacientele mai în vârstă cu cancer mamar care utilizează cremă cu estrogen trăiesc mai mult.
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
De ce apare leucemia la tot mai mulți tineri? Care sunt cauzele și simptomele. Semnele care transmit un semnal de alarmă.
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Un nou studiu revoluționar arată că un obicei banal poate reduce semnificativ riscul de recidivă a cancerului de colon.
Un nou studiu arată că această analiză detectează cancerul colorectal în formă incipientă cu o precizie de 95%.
Această proteină are un rol neașteptat în dezvoltarea cancerului.