Pistruii, semn al unui cancer în stadiul 4. Au fost tratați ca o eczemă timp de 4 ani. Apoi au început să sângereze și să crească

pistruii--semn-al-unui-cancer-in-stadiul-4-_60838800 pistruii - FOTO: Freepik

Pistruii de pe fața unei mame a trei copii s-au dovedit a fi un cancer în stadiul 4.

Pistruii de pe fața unei femei au fost semnului unui cancer în stadiul 4. O mamă de 57 de ani, căreia i s-a spus că ”pistruiul” era o eczemă, descoperă că pata era de fapt un cancer în stadiul patru.

O mamă a trei copii a declarat că medicii i-au tratat inițial pistruiul canceros ca fiind eczemă. La ani de zile după ce a observat pentru prima dată pistruiul de pe față, o biopsie a dezvăluit un cancer în stadiul patru. 

Kay Wootten, din Romford, Londra, susține că medicii au atribuit inițial semnul ca fiind o eczemă. Acesta i-a apărut pe față în anul 2018. 

Vezi și: Cele 6 exerciții de respirație pentru astm sever. Cum îți pot îmbunătăți sistemul respirator și calitatea vieții

Cancer, tratat cu creme hidratante

Femeii în vârstă de 57 de ani i-au fost prescrise steroizi și creme hidratante pentru a trata afecțiunea despre care se credea că este o afecțiune a pielii - înainte ca o biopsie efectuată în iunie 2022 să dezvăluie cancerul.

În urma examinării, asistentei medicale pensionate și mamă a trei copii i s-a spus că are melanom avansat. Ea a urmat acum 12 luni de chimioterapie și a trebuit să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru a împiedica boala să se răspândească și mai mult.

”Toate acestea ar fi putut fi prevenite dacă m-ar fi ascultat când a început să se schimbe. Întreaga mea viață s-a schimbat complet - încerc să glumesc, dar mă doboară cu adevărat”, a spus femeia, potrivit Daily Mail.

Kay a spus că a observat pentru prima dată semnul de pe fața ei în august 2018. Simptomele ei s-au înrăutățit și pistruiul a început să crească, să o mănânce și să sângereze.

Vezi și: Cocktail-ul care inversează îmbătrânirea. Primele rezultate se văd în 4 zile

Dar ea susține că medicii au continuat să insiste că este vorba de eczemă.

În 2021, i s-au prescris steroizi și creme hidratante pe care le-a folosit fără niciun rezultat, înainte de a pune în cele din urmă piciorul în prag în 2022, când a insistat să fie trimisă la un dermatolog.

”Prima operație pe care am suferit-o a fost pentru a îndepărta tumora primară, dar apoi au realizat că marginile din jurul tumorii nu erau clare și că încă mai existau celule canceroase. Mi-au fost îndepărtate mai multe, iar marginile tot nu erau clare - mi s-au făcut patru ridicări de pomeți în fața și sub ureche și mi s-a îndepărtat și un ganglion limfatic.

De asemenea, mi s-a îndepărtat tiroida, deoarece era pozitivă la melanom”, a mai mărturisit femeia.

Vezi și: La ce să fii atent când mergi la înot. ISU Sibiu: Poate face diferența între viață și moarte

Cum arată alunițele canceroase

Cu cât mai multe alunițe are o persoană, cu atât mai mare este riscul de a dezvolta melanom. Următoarele îndrumări ABCDE pot ajuta oamenii să identifice alunițele care ar putea avea nevoie să fie examinate de un medic.

Asimetrie. Fiți atenți la alunițele cu o formă neregulată.

Marginile. Verificați dacă există margini zimțate.

Schimbarea culorii. Dacă o aluniță își schimbă culoarea sau este de culoare diferită într-o parte față de alta, solicitați sfatul medicului.

Diametrul. Orice creștere a dimensiunii trebuie verificată, dar trebuie să fiți foarte atenți la alunițele care depășesc 6 mm în diametru.

Elevație. Secțiunea E este în general clasificată ca ”elevație”; vă avertizează să fiți atenți la alunițele care sunt ridicate de la suprafață, în special dacă aceasta este neregulată.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250