Pierderea auzului, legată de Alzheimer și alte forme de demență

ureche_fata_femeie_cercel_36909400

Sunetul stimulează creierul, de aceea pierderea auzului are potențialul de a avea un efect nefast asupra sănătății mentale, putând fiind legată de Alzheimer și alte forme de demență, în special în rândul...

Pierderea auzului este asociată cu declinul cognitiv, adică Alzheimer și alte forme de demență, deși gradul de conexiune nu e deocamdată cunoscut, notează experții de la American Heart Association (AHA). 

Un studiu publicat (link direct) în 2016 în Jurnalul American de Sănătate Publică (American Journal of Public Health) a arătat că aproximativ două treimi din adulții cu vârsta de peste 70 de ani suferă de deficiențe de auz care pot afecta comunicarea zilnică.

Un alt studiu, publicat (link direct) în 2011 în Arhivele de Neurologie (Archives of Neurology), revistă care acum se numește JAMA Neurology, a arătat că cei care au pierderi ușoare de auz aveau aproape de două ori ai mare riscul de a dezvolta demență în comparație cu persoanele cu auz normal. La cei cu pierderi moderate de auz riscul era de trei ori mai mare, în timp ce la cei cu pierderi severe riscul creștea de cinci ori. 

Dementa poate fi dezvoltată dintr-o plajă largă de motive, inclusiv afecțiuni vasculare, neurodegenerative și neuroimune. O teorie ar fi că în spatele conexiunii dintre demență, inclusiv Alzheimer, și pierderea auzului s-ar ascund efaptul că demența creează anumite condiții care pot afecta capacitatea de a auzi. Sar ar putea fi invers, că pierderea auzului afectează capacitatea creierului de a funcționa, pentru că este legat de izolare socială și singurătate, extrem de nefaste la vârste înaintate, arată experții AHA

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250