Bronșită, simptome și remedii

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bronșiolita
Bronșiolita

Bronșita este inflamația tuburilor bronșice, cele care transportă aer în plămâni. Când aceste tuburi se infectează, ele se umflă și se umplu cu mucus, făcând mai dificilă respirația. Iată ce trebuie să faci în aceste condiții.

Simptomele pe care le dă bronșita pot include tuse, durere în gât, febră, congestie toracică și dificultăți de respirație.

Ce trebuie să faci dacă ai bronșită

Academia Americană a Medicilor de Familie descrie, într-unul din ghidurile sale, se trebuie ă faci pentru a ușura tratarea bronșitei:

- În primul rând, nu luați medicamente după ureche. Medicul este cel care vă poate recomanda ce să luați pentru a reduce febra, tusea și celelalte simptome, așa că e necesară o vizită la medicul de familie.

- Beți multe lichide, dar evitați cofeina și alcoolul.

- Trebuie să vă odihniți cât se poate de bine.

- Creșteți umiditatea la domiciliu, folosind un umidificator.

- Dacă simptomele nu se ameliorează, mergeți din nou la doctor!

Bronșita acută este de obicei cauzată de viruși, iar antibioticele nu sunt indicate la pacienții fără boală pulmonară cronică.

Antibioticele - s-a demonstrat - oferă numai un beneficiu minim în astfel de cazuri, reducând tusea sau boala cu aproximativ o jumătate de zi și, foarte important, au efecte adverse, inclusiv reacții alergice, greață și vărsături și infecție cu Clostridium difficile. Așa că nu luați antibiotice fără a fi prescrise de medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel