BUDESONIDUM + FORMOTEROLUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Spray nazal   Foto: Pixabay
Spray nazal Foto: Pixabay

BUDESONIDUM + FORMOTEROLUM - prospect. Acţiune: Budesonid: antiastmatic corticosteroid. Formoterol: bronhodilatator simpatomimetic.

BUDESONIDUM + FORMOTEROLUM - prospect

Denumirea comericală: SYMBICORT, SYMBICORT TURBUHALER,

Prezentare: Suspensie de inhalat presurizată, Pulbere de inhalat

Indicații: Symbicort Turbuhaler toate concentraţiile: tratamentul cronic al astmului bronşic, în cazurile în care este adecvată utilizarea unei asocieri (corticosteroid şi agonist beta-adrenergic cu durată lungă de acţiune pe cale inhalatorie). Symbicort Turbuhaler concentraţiile 160/4,5 pg, 320/9 pg şi Symbicort suspensie de inhalat presurizată 160/4,5 pg: tratamentul simptomatic al pacienţilor cu BPOC severă (VEMS < 50% din valoarea normală prezisă) şi antecedente de exacerbări repetate la pacienţi care prezintă simptome semnificative, în pofida te-rapiei cronice cu bronhodilatatoare cu durată lungă de acţiune.

Contraindicații: Hipersensibilitate la budesonidă, formoterol sau la lactoză monohidrat. Copii < 6 ani.

Atenție!: Tratamentul nu trebuie întrerupt brusc, ci prin scăderea treptată a dozelor. Produsul se foloseşte numai pentru tratamentul de fond al astmului. Pentru eventualele crize, pacienţii trebuie sfătuiţi să aibă la dispoziţie în orice moment un bronhodilatator cu acţiune rapidă. Este posibilă apariţia bronhospasmului paradoxal, cu intensificarea imediată a wheezing-ului după administrarea dozei.

Reacții adverse: Palpitaţii, tahicardie, infecţii candidozice orofaringiene, iritaţie la nivelul faringelui, tuse, răguşeală, cefalee, tremor, crampe musculare, ameţeli, greaţă, agitaţie, nelinişte, nervozitate, tulburări de somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel