Burn out, ce strategii folosesc radiologii stresați să devină mai eficienți

Radiografie
Radiografie

Nu este un secret pentru nimeni că radiologii sunt printre cei mai afectați medici de burn out. Minimizarea epuizării fizice și psihice și organizarea timpului îi pot ajuta pe acești specialiști să devină mai eficienți și să reducă simptomele burn out-ului, potrivit unui studiu.

Dr. Creighton Lewis, de la Universitatea din Colorado, primul autor al studiului a creionat câteva strategii împotriva burn out-ului, plecând de la ideea că radiologii devin mai eficienți dacă stau de parte de serviciul de radiologie după orele de program.

Iată câteva din metodele eficiente propuse de autorul studiului:

Minimizați apelurile telefonice

Închirierea unui dispozitiv sau a unui "asistent de lectură" care ar putea răspunde la întrebările frecvente poate reduce întreruperile apelurilor telefonice repetate. În plus, Lewis și colaboratorii săi a sugerat educarea medicilor de referință sau a radiologilor care se așteaptă să citească mai puține studii ca opțiuni potențiale de reducere a erorilor în sala de lectură.

Tăiați e-mailurile

"Implementarea unui sistem de tratare imediată a e-mailurilor urgente și transformarea acestora în elemente care pot fi acționate poate crește eficiența și reduce stresul - dacă aveți zeci, sute sau, eventual, mii de e-mailuri în căsuța de e-mail", au scris autori, care cred că mailurile pot stresa medicii.

Un astfel de sistem, creat de autorul David Allen, include cele cinci metode de manipulare a e-mailurilor. Ștergeți elementele de care nu aveți nevoie, delegați sarcinile de muncă atunci când puteți; trimiteți e-mailurile într-un mod accesibil și amânați-le pe mai târziu, dacă va dura mai mult de câteva minute.

Distragerile pe Internet

Reduceți întreruperile "aproape constante" de la mesajele text, notificările de pe rețelele sociale și apelurile telefonice, lăsând telefonul într-un buzunar până terminați ce aveți de făcut, arată HealthImaging.com.

Moduri suplimentare pentru optimizarea timpului

Lewis a sugerat că luarea unor pauze scurte, programate pentru a răspunde la texte sau pentru a efectua un apel telefonic poate crește productivitatea unei sarcini pe termen lung. Când vine vorba de rapoarte de radiologie, raportarea structurată cu șabloane personalizate poate adăuga un spor în eficiență. Raportarea concisă poate elimina detaliile clinice irelevante și poate îmbunătăți în continuare eficiența, conform lui Lewis și colegilor săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel