Burundi, focar uriaș de malaria. 5,7 milioane de cazuri și 1.800 de decese anul acesta!

Dana Lascu |
Data publicării:
Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile
Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile

Malaria, o boală transmisă de țânțari, a ucis anul acesta peste 1.800 de persoane în Burundi, a anunțat Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) - un număr de decese care-l rivalizează pe cel provocat de focarul de Ebola din Republica Democrată Congo. Din cele 11 milioane de persoane care trăiesc în această țară, jumătate s-au infecta cu malarie anul acesta. Cu toate acestea, autoritățile nu au declanșat starea de urgență!

În ultimul său raport, OCHA a declarat că în 2019 au fost înregistrate un număr record de 5,7 milioane de cazuri de malarie în Burundi - o cifră aproape egală cu jumătate din întreaga populație a acestei țări din estul Africii, notează APP.

Dintre aceste cazuri, un număr de 1.801 de persoane au murit în Burundi în urma acestei boli transmise de țânțari, în perioada 1 ianuarie - 21 iulie 2019, a precizat OCHA, conform Agerpres.

E de fapt epidemie

Cu toate acestea, această țară mică, cu o populație de 11 milioane de locuitori, din regiunea Marilor Lacuri din Africa, nu a declarat încă o situație de urgență națională, în pofida faptului că OCHA a avertizat că focarul a ajuns la „proporții epidemice" încă din luna mai.

„Planul național de răspuns la focarul de malarie, în prezent în curs de validare, a evidențiat lipsa resurselor umane, logistice şi financiare pentru un răspuns eficient", a arătat OCHA în ultimul său buletin săptămânal dedicat situațiilor de urgență umanitară.

„Toate părțile interesate, inclusiv autoritățile naționale, sunt invitate să furnizeze resursele necesare pentru a susține un răspuns robust la acest focar înainte de a se dezvolta", au completat reprezentanții organizației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel