Burundi, focar uriaș de malaria. 5,7 milioane de cazuri și 1.800 de decese anul acesta!

Dana Lascu / 06 aug 2019 / 23:19
Țânțarii transmit diferite boli
Țânțarii transmit diferite boli

Malaria, o boală transmisă de țânțari, a ucis anul acesta peste 1.800 de persoane în Burundi, a anunțat Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) - un număr de decese care-l rivalizează pe cel provocat de focarul de Ebola din Republica Democrată Congo. Din cele 11 milioane de persoane care trăiesc în această țară, jumătate s-au infecta cu malarie anul acesta. Cu toate acestea, autoritățile nu au declanșat starea de urgență!

În ultimul său raport, OCHA a declarat că în 2019 au fost înregistrate un număr record de 5,7 milioane de cazuri de malarie în Burundi - o cifră aproape egală cu jumătate din întreaga populație a acestei țări din estul Africii, notează APP.

Dintre aceste cazuri, un număr de 1.801 de persoane au murit în Burundi în urma acestei boli transmise de țânțari, în perioada 1 ianuarie - 21 iulie 2019, a precizat OCHA, conform Agerpres.

E de fapt epidemie

Cu toate acestea, această țară mică, cu o populație de 11 milioane de locuitori, din regiunea Marilor Lacuri din Africa, nu a declarat încă o situație de urgență națională, în pofida faptului că OCHA a avertizat că focarul a ajuns la „proporții epidemice" încă din luna mai.

„Planul național de răspuns la focarul de malarie, în prezent în curs de validare, a evidențiat lipsa resurselor umane, logistice şi financiare pentru un răspuns eficient", a arătat OCHA în ultimul său buletin săptămânal dedicat situațiilor de urgență umanitară.

„Toate părțile interesate, inclusiv autoritățile naționale, sunt invitate să furnizeze resursele necesare pentru a susține un răspuns robust la acest focar înainte de a se dezvolta", au completat reprezentanții organizației.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy