Cadre medicale din Slatina, infectate cu COVID-19. Ce măsuri s-au luat

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

28 de angajați de la două secții ale Spitalului Județean Olt sunt pozitivi cu COVID-19. 4 dintre aceștia de la Chirurgie Plastică și ATI sunt negativi.

Conducerea Spitalului Județean Slatina, Olt, anunță marți, 9 iunie, că 32 de persoane, angajați ai secției Chirurgie Plastică și ATI, (care au intrat în contact cu pacienții secției Chirurgie Plastică, confirmați Covid – 19), au fost testate pentru depistarea infecției Covid – 19. 28 rezultate au fost negative și 4 rezultate pozitive (două asistente și două infirmiere, angajate ale secției Chirurgie Plastică).

Ce măsuri au fost luate, conform unui comunicat:

”În ceea ce privește pacienții internați în cadrul secției Chirurgie Plastică a SJU Slatina, așa cum vă menționam anterior, din totalul celor 12 probe recoltate:

* 8 rezultate au fost negative, iar 4 pozitive. Întrucât, trei dintre pacienți nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost mutați în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al patrulea pacient, a fost transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19;

* Din totalul pacienților, ai căror teste sunt negative, trei au fost externați, urmând ca ceilalți cinci pacienți să fie testați, încă o dată, înainte de externare;

* Personalul medical din cadrul secției Chirurgie Plastică va fi retestat peste 7 zile și își desfășoară activitatea cu numărul strict necesar pentru tratarea celor cinci pacienți internați. De asemenea, cu excepția colegilor care asigură derularea activității în cadrul secției, restul se află în izolare la domiciliu;

* Internările aferente Chirurgiei Plastice se fac exclusiv prin intermediul secției Chirurgie Generală sau se transferă către alte unități spitalicești;

* Accesul personalului în secția Chirurgie Plastică se face folosind o ieșire separată, cu flux distinct de restul spitalului, iar comunicarea cu secțiile învecinate a fost blocată”.

Reprezentanții unității medicale mai precizează că un bărbat de 63 de ani a fost internat pe 31 mai în secția de Chirurgie Plastică cu traumatism al degetului cinci – mâna stângă, fără simptome specifice COVID-19. Bărbatul a început pe 5 iunie să prezinte sindrom febril și a fost izolat într-un ”salon tampon”, apoi testat pentru coronavirus. Pe 6 iunie a venit rezultatul: pozitiv. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel