Cursuri suspendate la școli și grădinițe din Sibiu și Olt

Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Grădiniţa cu Program Prelungit din Şelimbăr şi-a suspendat cursurile după ce trei copii s-au îmbolnăvit fiind suspecţi de gripă şi alţi trei sunt suspecţi de scarlatină, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu. În Olt, autorităţile sanitare au recomandat suspendarea cursurilor pentru o săptămână la o clasă pregătitoare de la Şcoala "George Poboran" din municipiul Slatina, unde au fost confirmate două cazuri de gripă şi în alte patru există suspiciuni.

Potrivit sursei citate, aceasta este a doua grădiniţă din Sibiu unde nu se mai fac cursuri, după ce şi grădiniţa de la Bungard şi-a oprit orele. La Bungard copiii pot reveni la ore miercuri, notează Agerpres. 

"La solicitarea Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale 'Mihai Viteazu' Şelimbăr, ISJ Sibiu a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 29 şi 30 ianuarie 2020 la Grădiniţa cu Program Prelungit Şelimbăr pentru trei cazuri cu suspiciune de gripă şi trei cazuri de scarlatină", se arată într-un comunicat de presă al IŞJ Sibiu.

În unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu sunt 97 de copii cu suspiciune de gripă.

Și în Olt cusurile au fost suspendate la o clasă în urma apariţiei unor cazuri de gripă

Autorităţile sanitare au recomandat suspendarea cursurilor pentru o săptămână la o clasă pregătitoare de la Şcoala "George Poboran" din municipiul Slatina, unde au fost confirmate două cazuri de gripă şi în alte patru există suspiciuni, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

În clasa în cauză a fost şi absenteism crescut, de 70%, în contextul apariţiei cazurilor de gripă, iar în aceste condiţii DSP Olt a propus ca în această săptămână să fie suspendate cursurile.

Gabriela Gogiu a precizat că în judeţul Olt au fost confirmate, săptămâna trecută, şase cazuri de gripă la elevi şi preşcolari din municipiul Slatina, care au primit tratament cu antivirale la domiciliu, nefiind necesară internarea. De la începutul anului şi până în prezent, în judeţ au fost confirmate nouă cazuri de gripă, unul la un adult, o femeie de 53 de ani din Slatina cu gripă AH3, iar celelalte la copii, toţi cu gripă tip B.

În săptămâna anterioară a crescut şi numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute (ARI) şi pneumonii. Au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute aproape 1.400 de persoane, dintre care 55 au necesitat internare, iar cu pneumonii - 471 de persoane, dintre care 124 au fost internate.
˘
În judeţul Olt au fost vaccinate antigripal 52.364 de persoane, majoritatea fiind vârstnici ori având afecţiuni cronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel