Campania de vaccinare anti COVID-19 la Vatican, „în următoarele zile”

Adisa Codruț / 02 ian 2021 / 16:01
Basilica Sf Petru, Vatican. Foto: Pixabay
Basilica Sf Petru, Vatican. Foto: Pixabay

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va începe la Vatican „în următoarele zile” și va viza, cu prioritate, personalul medical și persoanele în vârstă.

În comunicatul emis de Vatican nu este menționat papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, și nu se precizează când acesta ar putea fi vaccinat anti COVID-19.

„Este probabil ca vaccinurile să ajungă în a doua săptămână din ianuarie, în cantitate suficientă pentru a acoperi nevoile Sfântului Scaun și ale Cetății Vaticanului”, se arată în comunicat.

Autoritățile au achiziționat deja un frigider cu temperatură scăzută pentru a stoca vaccinul împotriva COVID-19 și intenționează să înceapă administrarea acestuia de la jumătatea lunii ianuarie, a adăugat Vaticanul.

Se va acorda prioritate „angajaților în domeniul medical și al securității, persoanelor în vârstă și personalului aflat în contact frecvent cu publicul”.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, doi cardinali apropiați ai papei Francisc au fost testați pozitiv la COVID-19, ridicând din nou întrebări cu privire la siguranța papei, care este văzut rareori purtând mască.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy