Campania de vaccinare anti COVID-19 la Vatican, „în următoarele zile”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Basilica Sf Petru, Vatican. Foto: Pixabay
Basilica Sf Petru, Vatican. Foto: Pixabay

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va începe la Vatican „în următoarele zile” și va viza, cu prioritate, personalul medical și persoanele în vârstă.

În comunicatul emis de Vatican nu este menționat papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, și nu se precizează când acesta ar putea fi vaccinat anti COVID-19.

„Este probabil ca vaccinurile să ajungă în a doua săptămână din ianuarie, în cantitate suficientă pentru a acoperi nevoile Sfântului Scaun și ale Cetății Vaticanului”, se arată în comunicat.

Autoritățile au achiziționat deja un frigider cu temperatură scăzută pentru a stoca vaccinul împotriva COVID-19 și intenționează să înceapă administrarea acestuia de la jumătatea lunii ianuarie, a adăugat Vaticanul.

Se va acorda prioritate „angajaților în domeniul medical și al securității, persoanelor în vârstă și personalului aflat în contact frecvent cu publicul”.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, doi cardinali apropiați ai papei Francisc au fost testați pozitiv la COVID-19, ridicând din nou întrebări cu privire la siguranța papei, care este văzut rareori purtând mască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel