Campania „Gripă sau răceală” de la „Sfântul Nectarie”, prelungită cu o săptămână

Adisa Codruț |
Data publicării:
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Centrul "Sfântul Nectarie" prelungeşte perioada campaniei "Gripă sau răceală" cu încă o săptămână, pentru a veni în sprijinul copiilor și al părinților.

Încă o săptămână de campanie „Gripă sau răceală” la Centrul „Sfântul Nectarie” din sectorul 6. „Pentru a veni în sprijinul copiilor şi al părinţilor din sectorul 6 şi nu numai, Centrul de Sănătate Multifuncţional «Sfântul Nectarie» prelungeşte perioada campaniei «Gripă sau răceală» cu încă o săptămână. Astfel, până în data de 14 februarie, copiii din sectorul 6 pot beneficia de un control medical amănunţit, gratuit, pe bază de programare prealabilă la numerele de telefon: 031.9593 sau 0726.150.250. Totodată, şi copiii care nu domiciliază legal în sectorul 6 pot beneficia de control medical gratuit, decontat prin CASMB, dacă se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie", se arată într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Campania se derulează prin Cabinetul de pediatrie al Centrului "Sfântul Nectarie" şi are ca scop principal depistarea şi prevenirea extinderii cazurilor de gripă.

În cele două zile de la debutul campaniei, 46 de copii s-au prezentat pentru un control amănunţit la Centrul situat în Bulevardul Uverturii nr. 81. În urma aplicării testului, au fost depistate şapte cazuri de gripă.

Dacă copiii acuză dureri de gât, strănută, au nasul înfundat, nu au poftă de mâncare sau au febră, este bine să fie văzuţi de un medic pediatru pentru a primi un diagnostic şi un tratament corect. Totodată, în cadrul aceluiaşi cabinet de pediatrie se poate realiza, la cerere, testul rapid pentru depistarea prezenţei virusurilor gripale influenza A şi B, acesta fiind un test de screening care presupune recoltarea de secreţii nazale sau faringiene, precizează Primăria sector 6 citată de aceeași sursă.

De luni, 27 ianuarie, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a implementat un set de măsuri prin care autoritatea locală ajută comunitatea să prevină răspândirea virusului gripal. Toţi cei 40.000 de elevi şi cele 6.000 de cadre didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat primesc gratuit măşti medicinale, iar școlile sunt dotate cu dispenser de hârtie și dezinfectant pentru mîini.

În şcolile din acest sector, 172 de grupuri sanitare au fost modernizate în vara anului trecut, pardoselile au fost acoperite cu PVC (tarkett), iar dispozitivul de dozare a săpunului lichid, bateria lavoarului şi uscătorul de mâini, toate automate, cu senzori de mişcare, ajută în procesul de prevenţie, arată autoritatea locală.

De asemenea, sunt distribuite gratuit măşti medicinale şi în cele nouă puncte de informare şi asistenţă de pe raza sectorului 6, acolo unde poate fi folosit şi dezinfectant sanitar, toate materialele fiind asigurate de autoritatea locală.

Cele nouă puncte sunt situate în: bd. Iuliu Maniu x Valea Cascadelor - lângă Parcul Păcii, bd. Constructorilor x Calea Giuleşti, Parcul Drumul Taberei - intrarea dinspre bd. 1 Mai, Calea Crângaşi - ieşirea de la Metrou spre bd. Constructorilor, Pasajul Lujerului, bd. Timişoara x str. Braşov, Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Valea Ialomiţei, Piaţa Veteranilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel