Cancer avansat, vindecat printr-un tratament miraculos. Face minuni în 5 luni. Mărturisiri: Mă simt minunat

Monika Baciu |
Data publicării:
cancer - FOTO: Freepik@ Retamosastock
cancer - FOTO: Freepik@ Retamosastock

Cancer avansat, vindecat prin terapii moderne. Metastazele au fost înlăturate complet.

Un tip de cancer avansat a fost vindecat printr-o terapie modern. O femeie, în vârstă de 56 de ani, este prima persoană vindecată de cancer de sân avansat.

Tratamentul face minuni în 5 luni

Un tratament ”miraculos” împotriva cancerului a salvat viața unei femei în doar cinci luni. Judy Perkins, acum în vârstă de 56 de ani, a fost lovită de un diagnostic de cancer la sân în 2003. În ciuda faptului că afecțiunea a fost depistată într-un stadiu incipient și tratată cu o mastectomie, cancerul a revenit un deceniu mai târziu.

De data aceasta, a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4, ceea ce înseamnă că tumorile s-au răspândit în alte părți ale corpului, inclusiv în ficat. Cu toate acestea, Judy este acum liberă de cancer.

”L-am presat pe oncologul meu să-mi dea o estimare a timpului pe care îl mai am de trăit. A spus că trei ani. Soțul meu a înțeles gravitatea situației. Fiii mei, Chris și Charlie, pe atunci în vârstă de 13 și 15 ani, au avut și ei șocul inițial”, a spus Judy, potrivit Express.

Vezi și: Ce este șocul termic, afecțiunea care l-a răpus pe Bogdan Socol. Cum se manifestă și la ce trebuie să fim foarte atenți

Cancerul în stadiul 4, cel mai mare risc de mortalitate

Considerat cel mai grav stadiu al cancerului, stadiul 4 este, din păcate, legat de cel mai mare risc de mortalitate. În ciuda prognosticului sumbru, acesta nu a fost ultimul capitol din călătoria lui Judy. În următorii doi ani, cancerul ei a avansat într-un ritm alert.

În ciuda faptului că a urmat chimioterapia pentru a-și prelungi viața, Judy a dezvoltat o mulțime de tumori, inclusiv un grup care semăna cu o minge de tenis în ficat.

Calitatea vieții sale s-a deteriorat până în punctul în care a început să se întrebe cum ar fi fost moartea. Cu toate acestea, Judy este acum în viață și sănătoasă și, cel mai important - complet vindecată de cancer.

Vezi și: Infecția cu stafilococ, simptome și tratament. Poate pune viața în pericol. Afectează tot organismul. Inclusiv mâncarea poate fi contaminată

Imunoterapia, tratamentul inovator împotriva cancerului

Femeia este prima persoană din lume care a fost vindecată de cancer de sân metastatic cu ajutorul imunoterapiei. Revoluționând tratamentul cancerului, imunoterapia folosește sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului, ajutându-l să recunoască și să atace celulele canceroase.

Mai mult, cancerul de sân nu este singurul tip de afecțiune mortală care poate beneficia de acest tratament. De exemplu, în urmă cu 20 de ani, melanomul metastatic avea o supraviețuire medie de aproximativ șapte luni, dar ratele de supraviețuire sunt astăzi de aproximativ 40 % datorită imunoterapiei.

Judy a început tratamentul în august 2015, când oamenii de știință i-au recoltat o parte din propriile celule imunitare care luptă împotriva tumorii. Aceste celule au fost apoi înmulțite în laborator, permițându-le experților să îi injecteze 80 de miliarde de celule în decembrie.

În plus, i s-a administrat și Pembrolizumab, care este un medicament de imunoterapie care îndepărtează frânele biologice ale celulelor imunitare, permițându-le să atace cancerele mai agresiv.

Doar în câteva zile, tumorile lui Judy s-au micșorat până la punctul în care nu a mai fost nevoită să  ia medicamente pentru durere. La numai cinci luni după acest tratament, tomografiile au arătat că femeia nu mai avea cancer, lucru pe care îl descrie ca fiind ”miraculos”.

La un deceniu de la tratament, Judy a putut să-și vadă fiii crescând, ducând în același timp o viață activă.

”Acest tratament este folosit de mai bine de un deceniu. Aproape toți cei care au avut un răspuns complet au rămas fără cancer. Nu mai pierd timpul făcându-mi griji dacă cancerul meu se va întoarce. Mă simt vindecată. Mă simt minunat”, a mai spus Judy.

Imunoterapia, ce este

Imunoterapia este un tip de tratament împotriva cancerului care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva cancerului. Sistemul imunitar vă ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și a altor boli. Acesta este alcătuit din celule albe din sânge și din organe și țesuturi ale sistemului limfatic.

Imunoterapia este un tip de terapie biologică. Terapia biologică este un tip de tratament care utilizează substanțe obținute din organisme vii pentru a trata cancerul.

Ca parte a funcției sale normale, sistemul imunitar detectează și distruge celulele anormale și, cel mai probabil, previne sau frânează creșterea multor tipuri de cancer. De exemplu, celulele imunitare se găsesc uneori în interiorul și în jurul tumorilor. Aceste celule, numite limfocite care infiltrează tumorile sau TIL, sunt un semn că sistemul imunitar răspunde la tumoră. Persoanele ale căror tumori conțin TIL-uri au adesea o evoluție mai bună decât persoanele ale căror tumori nu le conțin.

Chiar dacă sistemul imunitar poate preveni sau încetini creșterea cancerului, celulele canceroase au modalități de a evita distrugerea de către sistemul imunitar. De exemplu, celulele canceroase pot:

- Să aibă modificări genetice care să le facă mai puțin vizibile pentru sistemul imunitar.

- Să aibă proteine pe suprafața lor care dezactivează celulele imunitare.

- Să schimbe celulele normale din jurul tumorii astfel încât să interfereze cu modul în care sistemul imunitar răspunde la celulele canceroase.

- Imunoterapia ajută sistemul imunitar să acționeze mai bine împotriva cancerului, notează cancer.gov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel