Cancer: cum celulele dezvoltă rezistență la tratament

Florina Pop |
Data publicării:
Gene
Gene

Celulele canceroase generează multe erori când copiază ADN-ul și sunt expuse la tratamente împotriva cancerului. Asta duce la rezistența la medicamente, susțin cercetătorii.

Oameni de știință de la Institutul de Cercetări Medicale Garvan au arătat, într-un studiu, cum mai multe tipuri de cancere - melanomul, cancerul pancreatic, sarcoamele și cancerul de sân - generează numeroase erori când își copiază ADN-ul, expuse la tratamente pentru cancer. Acest fapt duce la rezistența la medicamente. ”Rezistența la tratament este probabil cea mai mare problemă cu care se confruntă pacienții cu cancer avansat, pentru care chiar și tratamentele eficiente nu reușesc în cele din urmă. Am descoperit o strategie fundamentală de supraviețuire pe care celulele canceroase o utilizează pentru a dezvolta rezistență și care ne-a oferit noi strategii terapeutice posibile”, susțin cercetătorii, într-un comunicat pe site-ul Institutului citat.

Aceștia au descoperit că celulele canceroase de la pacienții care au primit terapii țintite au arătat niveluri mult mai mari de deteriorare a ADN-ului decât eșantioanele de dinaintea tratamentului.

Studiul pe larg, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel