Cancer: donație de camere implantabile la Spitalul Județean Baia Mare

Adisa Codruț / 04 sep 2019 / 13:42
Imagine de la donație  FOTO: Facebook Prietenii Spitalului
Imagine de la donație FOTO: Facebook Prietenii Spitalului

O asociație și o firmă din Maramureș au donat miercuri, 4 septembrie, Spitalului Județean Baia Mare, 30 de camere implantabile în valoare de 14.600 de lei.

Cancer, donație, camere implantabile. Reprezentanții Asociației Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș” și ai unei firme din Maramureș au făcut azi, 4 septembrie, un cadou Secției de Oncologie din Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare: 30 de camere implantabile în valoare de 14 600 de lei.

Despre gestul lor au scris pe Facebook: 

”Aceste camere implantabile se montează subcutanat, de regulă în regiunea subclaviculară și astfel se evită "arderea" venelor atunci când se administrează citostaticele, care sunt niște medicamente foarte puternice folosite în chimioterapie. Astfel, pentru că medicamentele ajung direct în venele mari, ele sunt diluate imediat de torentul sangvin, astfel încât efectul toxic asupra venelor nu se mai poate manifesta. Pe camera pot fi administrate și soluții nutritive (nutriție parenterală, la pacienții care nu se mai pot alimenta oral) sau chiar, în anumite condiții, transfuzii de sânge”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy