Cancer: donație de camere implantabile la Spitalul Județean Baia Mare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Imagine de la donație  FOTO: Facebook Prietenii Spitalului
Imagine de la donație FOTO: Facebook Prietenii Spitalului

O asociație și o firmă din Maramureș au donat miercuri, 4 septembrie, Spitalului Județean Baia Mare, 30 de camere implantabile în valoare de 14.600 de lei.

Cancer, donație, camere implantabile. Reprezentanții Asociației Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș” și ai unei firme din Maramureș au făcut azi, 4 septembrie, un cadou Secției de Oncologie din Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare: 30 de camere implantabile în valoare de 14 600 de lei.

Despre gestul lor au scris pe Facebook: 

”Aceste camere implantabile se montează subcutanat, de regulă în regiunea subclaviculară și astfel se evită "arderea" venelor atunci când se administrează citostaticele, care sunt niște medicamente foarte puternice folosite în chimioterapie. Astfel, pentru că medicamentele ajung direct în venele mari, ele sunt diluate imediat de torentul sangvin, astfel încât efectul toxic asupra venelor nu se mai poate manifesta. Pe camera pot fi administrate și soluții nutritive (nutriție parenterală, la pacienții care nu se mai pot alimenta oral) sau chiar, în anumite condiții, transfuzii de sânge”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel