Cancerul de colon: 4 simptome pe care nu trebuie să le ignori

Cancer de col uterin
Cancer de col uterin

Cancerul de colon de obicei apare la adulți peste 50 de ani, dar nu este o regulă. Este un tip de cancer care se formează în timp, în intestinul gros, în colon, așa cum sugerează și numele său, care este ultima parte a tractului digestiv. Cu toate acestea, nu este întotdeauna diagnosticat în prima etapă, deoarece simptomele sale nu sunt neapărat vizibile. Există patru simptome la care trebuie să fii atent, potrivit Clinicii Mayo.

1. Pierderea bruscă în greutate 

În ciuda faptului că o mare parte a populației se luptă să slăbească și ar fi extrem de fericită să scape de kilogramele în plus, pierderea inexplicabilă în greutate ar trebui să te trimită la medic. Potrivit dr. Pierre Senesse, de la Institutul Regional al Cancerului din Montpellier, prezența celulelor canceroase induce modificări metabolice care favorizează topirea mușchilor și a țesuturilor grase și, în consecință, pierderea în greutate.

Deci, dacă obiceiurile tale alimentare sunt în continuare aceleași și nu ți-ai schimbat stilul de viață, dar totuși slăbești, este necesară o vizită medicală pentru a determina cauza. Poate fi unul dintre semnele de avertizare ale cancerului colorectal.

2. Scaunul este diferit

Deși nu este tocmai ceva plăcut, analizarea scaunului este un indicator-cheie al sănătății, deoarece schimbarea formei sau a culorii poate indica anumite boli. După cum explică dr. Alfred Neugut, oncolog și epidemiolog, prezența sângelui în scaun este unul dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului colorectal. 

3. Crampe inexplicabile

Dacă ai crampe abdominale, balonări, greață, vărsături sau dureri anale, aceste simptome se pot datora unui blocaj al colonului cauzat de prezența unei tumori. Consultă un medic pentru a identifica cauza lor, deoarece acestea sunt unul dintre semnele revelatoare ale cancerului colorectal.

4. Slăbiciune constantă și oboseală

Oboseala și senzația de slăbiciune sunt adesea asociate cu lipsa somnului, deficiențe de vitamine și minerale și stres, dar acestea sunt simptome care trebuie luate în serios, deoarece ar putea indica și prezența unor boli mai grave. Potrivit Institutului Național al Cancerului, oboseala la o persoană sănătoasă diferă de cea la o persoană bolnavă. 

Cum previi cancerul colorectal

 

- Adoptă o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume și o varietate de proteine ​​(limitează consumul de carne roșie)

- Redu consumul de alcool

- Renunță la fumat

- Fă sport zilnic.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel