Cancerul de prostată: un nou posibil tratament, mai eficient

Angela Sabău |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Cancerul de prostată ar putea avea în curând un nou tratament, mult mai eficient. Cercetătorii au descoperit o nouă clasă de medicamente care inhibă o proteină asociată cu cancerul de prostată.

O nouă familie de medicamente care inhibă activitatea unei proteine ce a fost asociată cu cancerul de prostată și alte tipuri de cancer, a fost raportată de oamenii de știință de la Universitatea din Bath.

Acestea oferă o cale promițătoare de cercetare pentru a dezvolta noi terapii pentru a trata o serie de cancere. Cerctătorii au derulat un studiu care cercetează modul de funcționare al medicamentelor.

Este vorba despre proteina numită α-metilacil-CoA racemază (AMACR), despre care cercetătorii au descoperit că, în toate tipurile de cancer de prostată, nivelurile acesteia sunt crescut de 10 ori.

„Reducerea nivelului de AMACR în celulele canceroase de prostată, folosind tehnici genetice, le face mai puțin agresive, iar comportamentul lor devine mai mult ca celulele normale”, după cum arată echipa de cercetare. Până de curând era dificilă măsurarea cu exactitate activitatea AMACR și, prin urmare, era grea determinarea eficacienței medicamentelor concepute pentru a reduce activitatea AMACR. Aceasta înseamnă că au fost efectuate puține studii privind dezvoltarea medicamentelor orientate către AMACR, iar cele care s-au făcut, nu au cercetat în mod sistematic caracteristicile structurale care contribuie la eficacitate ridicată.

Proteina care este inhibată de medicamente

În acest studiu este raportată o nouă familie de medicamente care inhibă AMACR. Structura unei caracteristici numită lanț lateral a fost variată sistematic pentru a identifica trăsături structurale importante care sunt necesare pentru inhibarea extrem de eficientă a activității AMACR. Această lucrare a dus la o creștere de 20 de ori a eficacității medicamentelor în comparație cu cele deja cunoscute, cum ar fi ibuprofenoil-CoA. Noile medicamente raportate s-au dovedit că funcționează într-un mod diferit față de ibuprofenoil-CoA sau alte medicamente similare. Studiul este publicat în revista Bioorganic Chemistry.

Autorul principal Dr. Matthew Lloyd, de la Departamentul de Farmacie și Farmacologie, a declarat: „Acest studiu este într-adevăr semnificativ, deoarece oferă informații detaliate despre structura acestor medicamente și oferă o bază rațională pentru înțelegerea comportamentului lor”.

Sinteza noilor medicamente a fost realizată de Dr. Maksims Yevglevskis, Suzanne Al-Rawi. Testarea biologică a medicamentelor a fost întreprinsă de doctorul Amit Nathubhai și de Katty Wadda. 

În Regatul Unit, cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer specific bărbaților, cu 47.151 de noi diagnostice raportate în 2015 și 11.287 decese în 2014. Reprezintă 26% din toate cazurile de cancer diagnosticate la bărbați, unul din opt bărbați fiind diagnosticat cu cancer de prostată. în viața lor. Deși 84% dintre bărbați vor supraviețui cel puțin 10 ani cu boala, noi tratamente sunt necesare urgent în special pentru acei bărbați diagnosticați cu o boală mai avansată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel