Cancerul mamar poate fi prevenit? Recomandări

Angela Sabău |
Data publicării:
Cancerul mamar face mii de victime anual
Cancerul mamar face mii de victime anual

Cancerul mamar afectază, anual, mii de femei. Chiar dacă nimic nu poate asigura prevenirea bolii, o serie de factori au fost asociați cu apariția cancerului.

Prevenirea este întotdeauna cel mai bun „tratament”, dar, deoarece atât de mulți factori diferiți pot duce la dezvoltarea cancerului de sân, este dificil de spus exact ce acțiuni vor preveni sau nu boala. Unii factori de risc pentru boală pur și simplu nu pot fi controlați, cum ar fi vârsta și bagajul genetic.

Cu toate acestea, există mai mulți factori de stil de viață care au fost legați de un risc crescut de cancer de sân. Astfel, evitând sau reducând expunerea la anumite elemente sau acțiuni poate ajuta la prevenirea dezvoltării cancerului de sân, potrivit health.usnews.com.

Țineți-vă greutatea sub control. Dr. Sagar Sardesai, medic oncolog la Universitatea de Stat din Ohio Comprehensive Cancer Hospital și Institutul de Cercetare Richard J. Solove, spune că știm că obezitatea este un factor de risc cunoscut pentru cancerul de sân. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea cazurilor de cancer mamar sunt hormonale și celulele grase pot produce estrogen, care poate hrăni cancerul. Prin urmare, este important să vă gestionați greutatea pentru a ajuta la prevenirea dezvoltării bolii.

Alimentați-vă corect. După cum se spune, suntem ceea ce mâncăm și de mult timp există o legătură între anumite obiceiuri alimentare și un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân. Dr. Gertraud Maskarinec, medic de medicină preventivă și epidemiolog nutrițional la Centrul pentru Cancer al Universității din Hawaii, spune: "Aș spune că nu avem prea multe dovezi că a consuma anumite alimente va ajuta. Dar, o alimentație echilibrată este cea mai bună abordare. Nu un aliment vă va salva în mod special, ci starea generală a sănătății." Discutați cu medicii despre cum să mâncați pentru sănătatea dumneavoastră, asta vă poate ajuta să vă controlați greutatea.

Faceți mai mult sport. Ca și în cazul dietei, exercițiul fizic este un factor important în gestionarea greutății dumneavoastră și a fost asociat cu un risc redus de cancer mamar. Se crede, de asemenea, că exersarea în mod consecvent poate reduce șansele de revenire a cancerului de sân.

Dormiți suficient. Un somn bun de noapte este important și pentru săntate, nu doar pentru a putea rezista a doua zi. Studiile au arătat că deprivarea cronică de somn poate contribui la creșterea riscului de cancer, deoarece organismul nu poate repara daunele asupra celulelor fără o odihnă adecvată. Aceste leziuni se pot acumula în timp și pot duce la apariția cancerului.

Consumați mai puțin alcool. Raportul ACS arată că utilizarea moderată a alcoolului poate crește riscul de cancer mamar.

Luați în considerare alăptarea. Alăptarea a fost asociată cu un risc redus de a dezvolta cancer de sân mai târziu în viață, astfel încât hrănirea copilului la sân poate fi o modalitate de a ajuta la prevenirea bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel