Candidoza: cauze, simptome, tratament naturist. Alimentele care hrănesc Candida și cum o distrugi definitiv: Băutura asta, înainte de culcare, este minunată

Candidoza - Foto: Freepik
Candidoza - Foto: Freepik

Candidoza, de la cauze la tratament naturist. Care este cauza apariției Candidozei și cum o poți trata în mod naturist. 

Candida este un tip de ciupercă prezentă în mod natural pe piele și în corpul uman, în special în următoarele zone precum:

- Gura

- Intestine

- Vagin

Candida se poate dezvolta excesiv și poate provoca o infecție, iar acest lucru se poate cauza următoarelor:

- un sistem imunitar slăbit

- un dezechilibru între bacteriile și ciupercile din organism.

În acest articol îți vom arată câteva metode dovedite științific care pot ajuta la tratarea candidozei, dar și care sunt simptomele și manifestările candidozei.

Candida, candidoza - care sunt simptomele infecției

Simptomele candidozei variază în funcție de localizarea infecției.

Simptomele candidozei orale includ:

- Pete albe la nivelul gingiilor, obrajilor, limbii și gâtului

- Durere în timpul mestecatului

- Înroșirea sau durerea din gură

- Gust redus

- O senzație de uscăciune și vată în gură

Principalul simptom al candidozei esofagiene este dificultatea la înghițire.

Simptomele candidozei vaginale includ:

- Mâncărime vaginală

- Dureri vaginale

- Înroșirea vaginală

- Durere sau arsură la urinare

- Scurgere vaginală cu o consistență de brânză de vaci, potrivit Very Well Health.

Care e cauza candidozei

În condiții normale, Candida este inofensivă. Cu toate acestea, o persoană poate dezvolta candidoză dacă bacteriile sale bune sunt suprimate sau dacă sistemul său imunitar este slăbit. Unele cauze comune ale candidozei includ:

- Utilizarea excesivă a antibioticelor

Potrivit Dr. Lana Wellness, atunci când luați un antibiotic, nu numai că îi elimină pe cei răi, dar și pe cei buni sunt eliminați. Cu bacteriile bune eliminate, candida are un climat ideal în care să se dezvolte. Luarea unui probiotic împreună cu antibioticul poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

- O dietă bogată în zahăr și alimente procesate

Atunci când sunt descompuse, acele alimente bogate în carbohidrați devin combustibilul perfect pentru ca drojdia să crească, să se înmulțească și să prospere. Consumul acestor alimente epuizează, de asemenea, sistemul imunitar, crește inflamația și contribuie la încărcătura toxică generală pe care sistemele noastre trebuie să o gestioneze. 

- Afecțiunile autoimune, cum ar fi sindromul colonului iritabil sau boala Hashimoto

Cele două afecțiuni merg, de fapt, mână în mână. Candida poate contribui la o afecțiune cunoscută sub numele de intestin permeabil, ceea ce înseamnă, în esență, că mucoasa peretelui intestinal devine deteriorată și, la rândul ei, permeabilă. Nu numai că acest lucru crește inflamația, dar uzează sistemul imunitar și vă face mai susceptibili la boli cronice.

Cum să tratezi candidoza în mod naturist. Ce alimente să nu mai consumi niciodată, pentru că dezvoltă candidoza

Consumul unei diete curate, cu alimente integrale, este fundamental pentru o sănătate optimă. În cazul candida, este esențială. Pentru a scăpa cu adevărat de candida, trebuie eliminate majoritatea zaharurilor și toate alimentele procesate. 

Alimentele care hrănesc Candida:

Alcoolul și cafeina

Cereale și gluten

Lactate

Alimente fermentate

Fasole și legume cu amidon

Fructe cu indice glicemic ridicat

Este esențial să le evităm cu orice preț pentru a oferi sistemului nostru imunitar o pauză plăcută și pentru a ne vindeca mucoasa intestinului.

Alimente care distrug Candida:

- Uleiul de nucă de cocos

Acest ulei este bogat în acid caprilic, care acționează pentru a descompune pereții celulari ai drojdiei. Pentru orice femeie care se confruntă cu o infecție cu drojdie complicată, uleiul de nucă de cocos poate fi un topic excelent pentru a oferi ușurare. Adăugarea unei singure picături de ulei de arbore de ceai în acest amestec poate ajuta, de asemenea, datorită proprietăților sale antifungice și antiseptice. Cu toate acestea, dacă există răni deschise sau tăieturi, fiți precauți în utilizarea acestui ulei esențial - este foarte puternic, potrivit Dr. Lana.

- Usturoi

Mâncat crud, acesta acționează ca un incredibil antibacterian, antimicrobian și antifungic. S-a demonstrat chiar că este eficient împotriva uciderii celulelor canceroase. Dacă aveți probleme în a-l mânca crud, există de fapt suplimente de usturoi pe care le puteți lua. Usturoiul poate funcționa chiar și ca un supozitor intra-vaginal foarte eficient în timpul infecțiilor cu drojdie.

- Legume crucifere și verdețuri

Broccoli și conopida sunt exemple de alimente care combat Candida. Aceste legume sunt excelente pentru repopularea bacteriilor bune din tractul nostru gastrointestinal. Toți microbii benefici ajută la ținerea la distanță a candida și la prevenirea creșterii excesive a acesteia.

- Ghimbir

Un excelent antiinflamator și, de asemenea, anti-fungicid. O modalitate excelentă de a încorpora ghimbirul în rutina zilnică este de a face ceai de ghimbir. Pur și simplu luați apă fiartă și adăugați rădăcină de ghimbir feliată. Băutura înainte de culcare este minunată pentru calmarea stomacului, pentru a ajuta digestia și pentru a diminua inflamația.

- Oțet de cidru de mere și suc de lămâie

Ambele acționează ca antifungice. Apa caldă cu lămâie dimineața poate combate candida și poate accelera digestia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel