Căpșunele: motivul incredibil pentru care să NU LE SPELI

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Căpșuni       FOTO: pexels.com
Căpșuni FOTO: pexels.com

Căpșunele spălate se strică foarte repede, dar înainte de a fi consumate, este necesar, totuși, să le spălăm. Iată un truc care ne va ajuta să le păstrăm mai mult timp fără să se strice.

Căpșunele sunt dintre primele fructe care apar primăvara, însă ele au început să fie disponibile acum pe tot parcursul anului. Dar, pentru că nu întotdeauna pot fi păstrate în condiții optime, fructele încep să fermenteze foarte repede, astfel că vom fi obligați să aruncăm din ele. Iată de ce spun specialiștii că spălarea le dăunează: odată spălate fructele, într-o oră consistența lor devine moale și neplăcută.

Iată un truc la îndemână care vă va ajuta să vă salvați căpșunile de la o „moarte moale” în doar 30 de secunde!

Fructele trebuie spălate înainte de a fi consumate; acesta este singurul lucrul igienic de făcut. Nimănui nu-i place să ia o mușcătură de fructe și să găsească în gură nisip, murdărie sau, și mai rău, o insectă sau un alt tip de creatură. Cu toate acestea, uneori, umezeala care rămâne în urmă când v-ați spălat fructele face ca fructul în cauză să devină moale sau chiar să se strice. Dar există o soluție ușoară pentru această problemă și tot ce aveți nevoie este ... un uscător! Scoateți frunzele de la căpșuni și apoi clătiți-le corespunzător. Apoi, așezați-le pe niște prosoape de hârtie - acestea vor absorbi deja multă umezeală. Acum vine trucul real! Puneți uscătorul la cea mai mică setare și uscați căpșunele timp de 30 de secunde. Puneți-le înapoi în frigider după aceea. Veți observa că fructele rămân proaspete și gustoase pentru mai mult timp!

Beneficiile consumului de căpșuni

Se spune că fructele de vară te ajută să slăbești, deoarece conțin un număr surprinzător de scăzut de calorii. Pe lângă asta, acest fruct conține și foarte mulți antioxidanți și vitamine. De fapt, căpșunile conțin mai multă vitamina C decât portocalele! Singurul fruct care conține mai multă vitamina C este kiwi. Căpșunile conțin, de asemenea, o mulțime de acizi folici. Deci, există cu siguranță o mulțime de motive pentru a mânca mai mult din acest fruct roșu delicios și sănătos!

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel