Care este pulsul normal, la adulți și copii. Cum trebuie să-l măsori

Pulsul normal variaz în funcţie de mai mulți factori ca: vârsta, activitatea fizică, temperatura, greutatea corpului şi starea emoţională. 

Medicii spun că un puls normal pentru un adult sănătos, în repaus, este de 60-100 de bătăi pe minut, în timp ce un copil, de peste 6 ani, trebuie să aibă între 70-100 de bătăi pe minut. În cazul bătrânilor, pulsul ajunge şi la sub 60 de bătăi pe minut.

Sportivii pot avea pulsul de 40-50 bătăi pe minut. Pulsul în repaus al persoanelor obeze va fi foarte mare, potrivit Live Science.

Cum se măsoară pulsul

Pulsul trebuie să fie măsurat dimineaţa sau după 10 minute de odihnă. Se poate face manual, atingând cu degetele partea laterală a gâtului său încheietura mâinii şi numărând câte bătăi se simt în 60 de secunde. Există şi aparate moderne care permit monitorizarea.

Formula pentru valorea maximă în repaus: din cifra 220 scădem vârsta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel