Care este stare pacientei din China, infectată cu un nou tip de coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Boli pulmonare
Boli pulmonare

Vicepremierul şi ministrul Sănătăţii din Thailanda, Anutin Charnvirakul, a vizitat, marţi seară, un spital unde se află internată o femeie din China care este tratată în urma infectării cu un nou tip de coronavirus.

Nou tip de coronavirus. Anutin Charnvirakul, însoţit de doctor Sukum Kanchanapimai, secretar permanent în cadrul Ministerului Sănătăţii şi doctor Suwannachai Wattanayingcharoenchai, director general al Departamentului de Control al Bolilor din cadrul aceluiaşi minister, au vizitat zona în care se află izolată femeia internată, la Spitalul de Boli Infecţioase Bamrasnaradura din apropiere de Bangkok.

Anutin a declarat că pacienta din China dă semne de însănătoşire, a dormit bine şi nu prezintă febră. Dacă atât Departamentul de Ştiinţe Medicale cât şi Facultatea de Medicină a Universităţii Chulalongkorn confirmă că pacienta din China nu mai prezintă semne ale infecţiei cu virusul, aceasta va fi externată şi va putea reveni în ţara sa, a precizat Anutin. ''Am detectat anterior alte trei persoane chineze, din Wuhan, care prezentau febră, însă nu erau infectate cu acest nou coronavirus'', a precizat Anutin. ''Dacă se recuperează, ele vor fi externate şi îşi vor putea continua turul în Thailanda'', a adăugat oficialul. Anutin a transmis thailandezilor că nu există niciun motiv de panică. Pentru această afecţiune nu există tratament sau vaccin. Pacienţii sunt trataţi conform simptomelor, astfel încât organismele lor să dezvolte imunitate, a mai spus Anutin. Pacienta care provine din Wuhan, din provincia chineză Hubei, este prima persoană din Thailanda infectată cu noul coronavirus, notează Xinhua.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că un prim caz de pneumonie chineză, din aceeaşi familie cu sindromul respirator sever acut (SARS), a fost identificat în Thailanda. OMS a precizat într-un comunicat că a fost informată oficial de autorităţile sanitare din Thailanda despre acest prim caz. Dintre cei 41 de pacienţi diagnosticaţi cu acest nou tip de coronavirus în Wuhan (cu 11 milioane de locuitori), un bărbat în vârstă de 61 de ani a murit, potrivit celui mai recent raport oficial citat luni de AFP. Potrivit primelor informaţii, epidemia ar fi asociată cu o piaţă de peşte din Wuhan, care a fost închisă la 1 ianuarie din cauza acestui focar. "Secvenţierea genetică" a virusului pe care China a distribuit-o la data de 12 ianuarie "permite mai multor state să diagnosticheze rapid pacienţii", a subliniat OMS. Familia coronavirusurilor include un număr mare de virusuri care pot provoca cel mai adesea forme uşoare de boală la om, însă unele dintre ele, precum SARS, sau MERS (sindrom respirator din Orientul Mijlociu) au condus la epidemii grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel