Care este starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen. Anunțul Patriarhiei Române

Adisa Codruț |
Data publicării:

Starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este una stabilă, anunţă miercuri Agenţia Basilica a Patriarhiei Române, care citează o declaraţie a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

"Conform ultimelor informări din partea conducerii Spitalului Matei Balş, starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este una stabilă, chiar bună în contextul dat, context care rămâne însă delicat şi nu lipsit de îngrijorare. Ierarhul se află sub tratament şi sub atenta observare a medicilor, cărora le mulţumim încă o dată şi pe această cale", a declarat Vasile Bănescu, citat de basilica.ro.

Potrivit sursei citate, Arhiepiscopul Pimen este "foarte implicat în lupta împotriva virusului pe care l-a contactat zilele trecute", notează Agerpres. 

"Încă de la izbucnirea epidemiei, prin purtarea de grijă a ierarhului, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor oferă un sprijin generos atât celor afectaţi, cât şi celor implicaţi în stoparea COVID-19", precizează basilica.ro.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost confirmat cu noul coronavirus şi a fost adus luni la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Bucureşti, cu un elicopter.

Arhiepiscopul Pimen are 90 de ani, el fiind instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel