Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, a murit. Pacienții au numai cuvinte de laudă: Un înger, o doamnă a medicinei

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
carmen ginghina - FOTO: Freepick
carmen ginghina - FOTO: Freepick

Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, a decedat.

Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, a decedat, anunță Colegiul Medicilor din România. 

”Sincere condoleanțe familiei doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, care s-a stins din viață!Cu o vastă experiență profesională, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a condus Clinica de Cardiologie a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București, ajutând nenumărați pacienți să își depășească suferința. De asemenea, în calitate de Șef Catedră Cardiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a îndrumat și format, ani la rând, generații de medici, pe care i-a ajutat, cu răbdare și dedicare, să înțeleagă Cardiologia. Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a publicat o serie de cărți, dintre care volumul „Mic tratat de cardiologie” rămâne „piatra de temelie” în pregătirea studenților.

Totodată, doamna profesor este autoarea a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu, cu impact asupra întregii lumi medicale. Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a fost, în perioada 2002-2005, președintele Societății Române de Cardiologie.

Nici strălucita carieră universitară, nici prestigiul de care se bucura în lumea medicală nu i-au alterat doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină modestia exemplară și perspectiva umană asupra bolii și a bolnavului.Dumnezeu să o odihnească în pace!”, arată prof. univ. dr. Daniel CoriuPresedintele Colegiului Medicilor din România, în numele Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România. 

Carmen Ginghină s-a născut la 24 iulie 1948. 

Vezi și: Demineralizarea dinților, cauze și SEMNUL la care să ai grijă. Poenar: Poate fi ușor identificată pe suprafața dinților

Activitate

Din anul 2003 și până în prezent prof. univ. dr. Carmen Ginghină a fost șef de catedră Cardiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București. 

Din anul 2002 și până în prezent a fost profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

Din anul 1997 și până în prezent a ocupat funcția de șef clinică cardiologie III la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București.

Pacienții, doar cuvinte de laudă

Pacienții au doar cuvinte de laudă la adresa prof. univ. dr. Carmen Ginghină. 

- ”Am cunoscut-o pe acestă doamnă a medicinei cu 8 ani în urmă, a fost un înger pentru mine şi soţul meu. De mult nu am întâlnit un astfel de cadru medical. Tot respectul şi mă închin în faţa acestei somităţi. Sunt puţini oameni de felul domnie sale”

- ”Am fost pacientul acestei minunate doctoriţe în tot cursul anului 1989, cât am fost internat ca urmare a unui infarct. Împreună cu Domnul Profesor Costin Carp a făcut pentru mine pur şi simplu minuni, a fost instrumentul de care Dumnezeu s-a folosit pentru că eu să trăiesc după 24 de ani în urma unui infarct din care de regulă nu se scapă”

- ”Un om de excepţie, plin de compasiune, care în ciuda faptului că a ajuns pe culmi ştia să se aplece asupra fiecărui bolnav, indiferent de condiţia socială. Excepţională din punct de vedere profesional. Sunt din Galaţi, dar atât aici, sau la Târgu Mureş, ca să nu mai spunem de Fundeni, era considerată ca fiind cel mai bun medic diagnostician în cardiologie şi dacă te putea scăpa cineva de cuţit numai dânsa o putea face...şi Dumnezeu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel