Cât ar costa remdesivir, primul medicament autorizat pentru tratarea COVID-19

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

4.460 de dolari per pacient, ar fi costul pentru remdesivir, noua terapie autorizată pentru tratarea COVID-19.

În timp ce Gilead Sciences, firma producătoare de remdesivir, nu a prezentat încă un plan de marketing pentru primul tratament autorizat pentru tratarea COVID-19 coronavirus, Institutul pentru revizuire clinică și economică (ICER) - care analizează în mod obișnuit costurile medicamentelor - spune că prețul medicamentului ar fi undeva la 4.460 de dolari per pacient, notează Fierce Pharma. 

Potrivit Fierce Pharma, chiar și la 1.000 de dolari per pacient, mai puțin de un sfert din prețul propus de ICER, Gilead ar putea înregistra vânzări de un miliard de dolari în acest an - cel puțin teoretic. Compania susține acum oferta de a trata un milion de pacienți până la sfârșitul anului, a spus analistul Jefferies Michael Yee

Deocamdată, Gilead donează remdesivir guvernului Statelor Unite și s-a angajat să continue să dea doze până la epuizarea lanțului actual de aprovizionare. Este vorba despre aproximativ 1,5 milioane de doze, informează compania. Nu și-a detaliat planurile de furnizare a medicamentului după aceea, indiferent dacă în SUA sau nu, și nu a oferit nici indicii cu privire la prețuri.

Un transport de 1 miliard de dolari poate părea foarte mult, dar Yee a remarcat că este atenuat de 6 trilioane de dolari pe care guvernul Statelor Unite le-a cheltuit să sprijine economia. În plus, autoritatea federală de cercetare și dezvoltare biomedicală avansată (BARDA) s-a angajat să puna la bătaie până la 483 de milioane de dolari pentru a finanța dezvoltarea și fabricarea vaccinului mARN Moderna, chiar înainte de rezultatele clinice, printre alte proiecte.

Mai mult, o etichetă de 1.000 de dolari este „destul de rezonabilă", având în vedere contextul global al prețurilor de medicamente moderne, a spus Yee.
Producătorii de medicamente nu sunt obligați să respecte limitele de preț stabilite de ICER și deseori sunt în contradicție între ele. Dar, într-o scrisoare deschisă, de la sfârșitul lunii martie, O'Day a promis că firma va „lucra pentru a asigura accesibilitatea și accesul" la Remdesivir.

ICER a atins prețul de 4.460 USD per pacient folosind un model de calcul mai strict decât de obicei.

În primul rând, nu a contat costul de cercetare și dezvoltare. ICER susține că medicamentul a fost inițial dezvoltat ca parte a unei colecții de candidați pentru tratarea hepatitei C, iar Gilead a recuperat aceste costuri prin vânzarea cu succes a altor tratamente din gamă. Este demn de remarcat faptul că prețul lista a medicamentelor pentru hepatita C de la Big Biotech, Sovaldi, a fost lansat la 1.000 de dolari pe pastilă sau 84.000 de dolari pe curs - fapt care a stârnit o furie publică considerabilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel