Cât bun iese checul în funcție de tava în care-l faci

Adisa Codruț / 15 oct 2021 / 20:21
O porție de fericire  FOTO: Pixabay
O porție de fericire FOTO: Pixabay

Nu doar compoziția checului influențează creșterea acestuia în cuptor, ci și dimensiunea tăvii în care e pus.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, subliniază, pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper, că aluatul de chec va crește în cuptor și în funcție de dimensiunea tăvii.

”Știați Că

Creșterea aluatului de chec în cuptor este influențată de dimensiunea tăvii?

O tavă cu un diametru prea mare afectează creșterea unui blat de chec deoarece suprafața care vine în contact cu aerul cald din cuptor este mai mare și astfel are loc uscarea blatului la suprafață într-un timp prea scurt”, notează profesorul Dan Vodnar.

REȚETĂ rapidă de chec cu nuci și banane pe care o poți mânca seara, lângă o ceașcă de ceai. Poate fi făcut în casă, foarte rapid și ușor, după rețeta împărtășită de Chef Anees Khan, care este Chef & Fondatorul Star Anise Patisserie.

Ingrediente:

125 g unt, 3/4 cană zahăr brun, 1/2 cană de nuci tocate, 3/4 cană Maida (sau făină de tort), 2 ouă bătute, 3 ban.ane piure, 1 linguriță de bicarbonat, 3 linguri de lapte

Cum procedăm: Amestecați untul, ouăle, zahărul brun și banana împreună și bateți-le până devine pufoasă. Apoi adăugați lapte, făină de maida, bicarbonat de sodiu împreună și amestecați-l din nou. Adăugați nucile tocate. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 de minute sau până când trece testul scobitoarei. Checul cu nucă și banană este gata. Decorați-l cu nucă tocată. Pont: se poate crea o aromă și mai intensă dacă adăugăm puțină scorțișoară în aluat. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy