Cât de avansați sunt britanicii în găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului

Adisa Codruț |
Data publicării:
În China, unde a izbucnit epidemia, zeci de mii de pacienți sunt infectați cu coronavirus. Foto: Xinhua Video
În China, unde a izbucnit epidemia, zeci de mii de pacienți sunt infectați cu coronavirus. Foto: Xinhua Video

O echipă de cercetători din Marea Britanie susțin că sunt printre primii care au început testarea pe animale a unui vaccin pentru noul focar de coronavirus.

Vaccin, coronavirus. Cercetătorii de la Imperial College London, Marea Britanie, speră ca în următoarele săptămâni vor începe testele pe rozătoare la o formulă de vaccin împotriva coronavirusul izbucnit în China. Aceștia spun că vor vedea un răspuns în câteva săptămâni.

”Sperăm că în următoarele câteva săptămâni vom putea determina răspunsul pe care îl putem vedea la acei șoareci, în sângele lor, răspunsul lor de anticorpi la coronavirus”, a declarat cercetătorul Imperial College London, Paul McKay, potrivit medicalxpress.

Vaccin, coronavirus. Alte cercetări

Cercetătorii Imperial College London au spus că nu știu cât de avansate sunt cercetările altor echipe în acest moment. Agenția chineză de știri Xinhua a citat un raport local potrivit căruia o universitate din Shanghai a injectat și un vaccin test la șoareci duminică. Însă acel raport a citat surse fără nume și nu a existat niciun anunț oficial legat de testele chineze. Marea Britanie a înregistrat opt cazuri de virus și a fost obligată să închidă două sucursale ale unui centru medical din sud-estul orașului Brighton, unde cel puțin doi membri ai personalului s-au dovedit pozitivi cu noul coronavirus.

Vaccin, coronavirus. Speranțe

Crearea unui vaccin, susțin cercetătorii britanici, este un proces laborios care implică, de obicei, ani întregi de teste pe animale și studii clinice pe oameni. Autoritățile de reglementare trebuie apoi să se asigure că vaccinul este suficient de sigur și eficient pentru a fi produs în masă. Imperial College London speră că cercetările asupra coronavirusului SARS în urmă cu aproape două decenii să poată grăbi lucrurile. "Sperăm să fim primii care vor primi acest vaccin special în studiile clinice umane, și asta este probabil scopul nostru personal. (…) dată ce studiul de faza 1 este finalizat - care poate dura câteva luni până la final - poate fi demarat imediat într-un studiu de eficacitate la oameni, care va dura, de asemenea, câteva luni până la final. (…) Deci, poate până la sfârșitul acestui an va exista un vaccin testat viabil, care ar fi potrivit pentru a fi folosit la oameni”, a mai spus McKay.

Oamenii de știință speră că testarea pe animale - studiile clinice să înceapă ceva timp între iunie și august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel