Cât de eficiente sunt substanțele de albire a dinților. Explicația unui stomatolog

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a vorbit la DICȚIONAR MEDICAL despre substanțele de albire a dinților.

Medicul Anca Vereanu, specialist primar stomatolog, a afirmat la emisiunea Dicționar Medical că sunt foarte multe substanțe de albire a dinților. ”Multe Mării cu aceeași pălărie”, adaugă medicul stomatolog. Iar toate aceste substanțe, continuă specialistul, sunt pe bază de peroxid, de oxigen care decolorează dintele.

”Vestea proastă e că unele albiri nu au rezultat. Noi încercăm să facem albiri tuturor, dar constat, în cabinet, că un mare procent de pacienți nu au dinții mult mai albi după ce pleacă. Au dinții albi, dar peste o lună, două, le revine culoarea”, spune medicul Anca Vereanu.

Potrivit acesteia, în jurul vârstei de 55-60 de ani, dinții sunt mai galbeni. ”albirea are rezultate foarte bune pacienților care au dinții gri”, susține specialistul stomatolog Anca Vereanu.

După ce au studiat microbii care trăiesc pe perii din periuțele de dinți uzate, cercetătorii au descoperit că acele comunități se potrivesc cu microbi care se găsesc în mod obișnuit în gură și pe piele.

„Am constatat că microbii de pe periuțele de dinți au multe în comun cu gura și pielea și foarte puțin în comun cu intestinul uman. (...) Gura și intestinul tău nu sunt insule separate. (...) Există câțiva microbi pe care îi găsim atât în ​​intestin cât și în gură, iar acești microbi se găsesc pe periuțele de dinți. Dar, din nou, aceștia provin probabil din gura ta”, a afirma Erica Hartmann, profesor asistent de inginerie de mediu la McCormick School of Engineering din Northwestern, se arată într-un comunicat al universității amintite. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că microbii din periuțele de dinți ale persoanelor cu o igienă orală mai bună au avut gene mai puțin rezistente la antimicrobiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel