Cât o să coste vaccinul rusesc Sputnik V

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccinul rusesc Sputnik contra COVID-19. Foto: sputnikvaccine.com
Vaccinul rusesc Sputnik contra COVID-19. Foto: sputnikvaccine.com

Vaccinul rusesc Sputnik V, cu două doze, va costa mai puțin de 10 dolari pe piața internațională. Există și o formă a vaccinului gândită pentru zonele tropicale.

Vaccinul rusesc Sputnik V are două doze, va costa mai puțin de 10 dolari pe piața internațională și va fi produs pentru străinătate din 2021, pentru 500 de milioane de oameni, conform acordurilor existente. S-a dezvoltat și o formă uscată a vaccinului, gândită pentru zonele tropicale și e stocată la +2 până la +8 grade Celsius. Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF) anunță că Sputnik V va fi de mult mai ieftin decât vaccinurile bazate pe tehnologia ARNm cu rate de eficacitate similare. Pentru cetățenii ruși, vaccinarea cu Sputnik V va fi gratuită.

O a doua analiză intermediară a datelor studiilor clinice arată o eficacitate de 91,4% pentru vaccinul Sputnik V în ziua 28 după prima doză, iar eficacitatea vaccinului este de peste 95% la 42 de zile după prima doză. În cadrul studiilor clinic nu au fost raportate efecte adverse. Sputnik V se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată, care s-a dovedit sigură și eficientă, fără efecte secundare pe termen lung în mai mult de 250 de studii clinice efectuate la nivel global în ultimele două decenii, potrivit sputnikvaccine.com.

Momentan sunt studii în curs ăn 29 de centre medicale rusești, unde, de marți, 24 noiembrie, peste 22.000 de voluntari au fost vaccinați cu prima doză și peste 19.000 de voluntari cu prima și a doua doză de vaccin. Studii clinice de fază III sunt aprobate și sunt în curs de desfășurare în Belarus, Emiratele Arabe Unite, Venezuela și alte țări, precum și în faza II-III în India. Va efecte adverse au fost anunțate: simptome asemănătoare gripei, inclusiv febră, slăbiciune, oboseală și cefalee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel