Cât vin poți să bei ”ca să fie sănătate curată”. Medicul Doru Negru are răspunsul

Rodica Mitu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Vin / Foto Pexels
Vin / Foto Pexels

Cât vin poți să bei „ca să fie sănătate curată”. Un răspuns vine de la Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Eu spun că un pahar de vin este sănătate curată. Cine te pune să-l bei pe al doilea?! Al doilea devine toxic!”, a zis Doru Negru la DC Medical și DC News.

„Noi oamenii am întors mașina lumii cu susul în jos. În loc să mâncăm ca să trăim, am început să trăim ca să mâncăm”, a mai spus medicul. 

 

Citește pe DC Medical: Medicul Doru Negru: La câte ore trebuie să mâncăm. Cel mai mare păcat e că nu alergăm

 

De asemenea, Doru Negru a mai spus că păcatul cel mare nu este că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul.

„Stăm pe scaun și mâncăm concentrate și ne mirăm că ne crește burta, ne cresc glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric, tensiunea. Numai mintea nu mai crește! Boala noastră se cheamă intoxicație cronică voluntară cu mâncare la om sedentar. Păcatul cel mare nu e că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul!”, a spus Doru Negru la DC Medical și DC News.

„Un durduliu lăsat să moară de foame, închis între patru pereți, va muri de foame cu grăsime pe el. Organismul economisește grăsimea ca să aibă energie pentru când n-o fi și distruge mușchii”, a mai spus specialistul Doru Negru. 

Dacă vrei să scazi în greutate, medicul Doru Negru a explicat că nu este nevoie de o cură de slăbire, „ci de o schimbare a stilului de viață, care înseamnă mișcare și mese la intervale de aproximativ trei ore”.

„Din trei în trei ore mănâncă, dar mai puțin decât se consumă în intervalul acesta”, a subliniat medicul.

„Ne-am îngrășat pentru că mâncăm mai mult decât alergăm! Ca să scădem în greutate trebuie să alergăm mai mult decât mâncăm sau să mâncăm mai puțin decât alergăm. Cine ne obligă să mâncăm?! De câte ori vine Paștele, sunt întrebat cât de bun este postul. De fiecare dată spun că este o chestie minunată! E un fel de cură de dezintoxicare. Dar toată lumea mă întreabă doar în perioada postului și înainte de Paște. Am transformat sărbătoarea sufletului în sărbătoarea burții. Nimeni nu știe de Înviere. Toți știm de tăiatul porcului, de tăiatului mielului, de ouă de ciocolată, cozonac. După post, se fac intoxicații și indigestii și toți mă întreabă: Ce să facem?! Cine te-a pus să mănânci?!”, a mai spus medicul Doru Negru la DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel