Caz incredibil: 526 de dinți extrași din gura unui copil de 7 ani din India

Dana Lascu |
Data publicării:
Cei 526 de dinți extrași din gura copilului. Foto: TheHindu.com
Cei 526 de dinți extrași din gura copilului. Foto: TheHindu.com
Băiatul și medicii stomatologi care l-au operat. Foto: Indianexpress.com
Băiatul și medicii stomatologi care l-au operat. Foto: Indianexpress.com
  • Cei 526 de dinți extrași din gura copilului. Foto: TheHindu.com
  • Băiatul și medicii stomatologi care l-au operat. Foto: Indianexpress.com

Dentiștii indieni au extras 526 dinți din gura unui băiat de 7 ani care se plângea de dureri de maxilar, descriindu-l ca fiind primul caz documentat la nivel mondial în care un număr atât de mare de dinți au fost descoperiți și extrași de la un individ.

Medicii de la spitalul din orașul Chennai, care i-au făcut băiatului o radiografie, pentru că se plângea de dureri de maxilar. Nu mică le-a fost mirarea când au și au descoperit un fel de sac, în partea dreaptă a maxilarului său, plin cu dinți "anormali", indicând că băiatul suferea de o afecțiune rară, numită în literatura de specialitate „odontom compus", notează indianexpress.com.

Operația de extracție a dinților a fost efectuată pe 11 iulie, însă medicii au avut nevoie de timp pentru a examina dinții și a confirma constatările făcute, înainte de a le face publice, a declarat Pratibha Ramani, directoarea departamentului de patologie orală și maxilo-facială la Saveetha Dental College and Hospitals.

526 de dinți scoși în 5 ore

„Părinții au observat o umflătură anormală în partea dreaptă a maxilarului băiatul când acesta avea trei ani, însă ea a rămas nediagnosticată, deoarece dinții anormali din maxilar nu erau vizibili", a declarat specialistul pentru thehindu.com.

„Un total de 526 de dinți, variind de la 0,1 milimetri la 15 milimetri au fost scoși de echipa noastră. Toți aveau coroană, rădăcină și un strat de smalț", a completat Ramani.

Operația de extracție a dinților, care cântăreau în total 200 grame, a durat cinci ore.

Potrivit directorului Ramani acest caz este primul documentat la nivel mondial unde un număr atât de mare de dinți a fost descoperit la un individ, după ce în 2014, medicii de la un spital din Mumbai au scos 232 de dinți din maxilarul unui adolescent. Operația s-a dovedit un succes, astfel că băiatul, rămas cu un număr "normal" de 21 de dinți, a fost externat la trei zile după procedură. El va avea însă nevoie de două implanturi pentru doi molari, dar le va putea face abia după ce ajunge la vârsta de 16 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel