Ce a pățit Georgiana Mănăilă într-un spital din București, când s-a întors din Franța: Am înțeles apoi de ce a țipat la mine! Atunci am zis - ok, m-am întors, dar plec, nu mai stau aici

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce a patit Georgiana Manaila - Foto: Freepick
Ce a patit Georgiana Manaila - Foto: Freepick

Ce a pățit Georgiana Mănăilă într-un spital din București, când s-a întors din Franța.

Georgiana Mănăilă este un medic român stabilit în Elveția. Cunoscută și pentru muzică, fiind pasionată de muzica folclorică românească, Georgiana Mănăilă a ales să facă performanță în medicină.

Georgiana Mănăilă a povestit despre experiența sa ca medic rezident în Franța și apoi ca medic gastroenterolog în Elveția.

Un medic român desființează mitul că "dincolo e mai bine": Dacă te vezi medic pe viață, rămâi în România! Câștigam mai puțin și munceam mult mai mult. Ca și gastroenterolog, făceam gărzi la urgențe

Întrebată de ce a ales să practice medicina în Elveția, Georgiana Mănăilă a spus că "nu a fost o alegere planificată de la început, pentru că medicina în Elveția e un pic specială și diferită și după cum deja mulți dintre colegii mei știu, nu se ajunge atât de ușor, trebuie multă muncă".

Printre multe alte subiecte, Georgiana Mănăilă a subliniat că marea problemă a României este birocrația și că medicii sunt împiedicați să actul medical pentru care s-au pregătit atâția ani pentru că sunt nevoiți să facă multe hârtii.

"Pot să vă spun o o pățania mea în momentul în care m-am întors din Franța. Când m-am întors din Franța m-am întors la un spital din București și am vrut să fac o externare la un moment dat și să imprim, se o dau pacientului și nu mergea imprimantă și am coborât la un etaj mai jos la un calculator să pot printa.

M-am dus, am printat și a început să zbiere la mine o asistentă că vai, că tu și ce cauți aici, că tu n-ai voie aici să imprimi pe imprimanta asta, pe foile astea", a declarat Georgiana Mănăilă, un medic român stabilit în Elveția, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.ro, în emisiunea "Departe de România", moderată de Gabriel Nuță-Stoica.

Georgiana Mănăilă: Atunci am zis - ok, m-am întors, dar plec, nu mai stau aici

"Secția nu avea foi și femeia a cumpărat foi de la ea. Am înțeles apoi de ce a țipat la mine.

Mi se pare inacceptabil să nu ai foi. Și atunci am zis: ok, m-am întors, dar plec, nu mai stau aici", a mai spus ea.

Georgiana Mănăilă, medic în Elveția, mesaj PUTERNIC pentru autortizăți și medici: Eu nu vorbesc cu pacientul, ci cu medicul de familie. Eu investighez, nu fac HÂRTII!

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel