Ce ar trebui implementat în toate spitalele. Prof dr Sabina Zurac explică

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital

Directorul medical al Spitalului Colentina, prof dr Sabina Zurac, spune că activitatea în unitatea medicală se desfășoară acum în circuite COVID și non-COVID.

Invitată a emisiunii Academia de Sănătate, prof. dr. Sabina Zurac, directorul medical al Spitalului Colentina, a vorbit despre cum își desfășoară activitatea unitatea medicală unde activează și ce înseamnă ca un spital să aibă circuit COVID și non-COVID. ”În momentul de față ne desfășurăm activitatea în circuite, circuit COVID și circuit non-COVID. Din punctul nostru de vedere, al experienței întregului spital, cred că acest lucru ar trebui implementat în toate spitalele”, afirmă directorul medical.

Potrivit acestuia, spitalele pavilionare sunt mult mai ușor de adaptat la circuite COVID și non-COVID decât un spital monobloc.

”Sunt spitale pavilionare în care apar focare COVID în rândul pacienților și personalului medical, lucru care probabil ar putea fi evitat dacă existau circuite COVID în fiecare spital. Sigur, discutăm de multe elemente, de costuri, de posibilitatea înființării, de o reducere a numărului de paturi, care este semnificativă pentru că în momentul în care asiguri circuite COVID trebuie să renunți la multe spații ca să poți crea zone verzi și zone roșii. Lucrurile sunt, într-adevăr, foarte complicate, dar cumva trebuie găsite resursele și de energie, și de materiale pentru un răspuns în sensul acesta”, adaugă prof dr Sabina Zurac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel