Alimente și băuturi care pot crește riscul de cancer pancreatic și colorectal. Specialiștii, avertisment
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Afecțiunile gingivale cresc riscul unor boli grave, în afară de pierderea dinților și afecțiunile cardiace, care deja sunt cunoscute.
Afecțiunile gingiilor cresc riscul pentru multe probleme de sănătate. În afară de pierderea dinților, care este strâns legată de aceste afecțiuni gingivale, crește riscul afecțiunilor cardiace.
Un studiu realizat de Harvard, însă, completează lista afecțiunilor care au un risc mai mare să apară favorizate de aceste afecțiuni gingivale. Într-o lucrare publicată în revista Gut, cercetătorii sugerează că microbii care stau între dinți și gingii pot crește riscul de cancer al stomacului și esofagului.
Oamenii de știință de la Harvard au analizat datele de sănătate din două studii de amploare care au inclus aproape 150.000 de bărbați și femei. Într-o perioadă de urmărire de până la 28 de ani, persoanele cu antecedente de boală parodontală (gingie) au fost cu 43% mai predispuse să dezvolte cancer esofagian și cu 52% mai mare riscul să dezvolte cancer gastric (stomac), comparativ cu persoanele ale căror gingii erau mai sănătoase. Riscul a fost chiar mai mare la cei cu afecțiuni ale gingiilor suficient de severe pentru a provoca pierderea dinților.
Studiul este observațional și nu demonstrează că boala gingiilor provoacă cancer, dar ar putea însemna că, într-o zi, medicii vor acorda o atenție mai mare asupra sănătății gingiei la evaluarea riscului general.
Din fericire, bolile gingiilor sunt ușor de prevenit, prin spălarea pe dinți de cel puțin doup ori pe zi, folosirea aței dentare și controlul regulat la dentist.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Alimentele care îți atacă intestinul. În doar două zile îl afectează complet.
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Acestea sunt patru semne majore ale cancerului pentru care ar trebui să mergi la medic chiar dacă ești tânăr. Sunt steagul roșu.