Ce conțin, de fapt, ceaiurile pentru slăbit. Cât de periculoase sunt pentru sănătate

Monika Baciu |
Data publicării:
ceaiurile pentru slabit - FOTO: Freepik@pixel-shot.com
ceaiurile pentru slabit - FOTO: [email protected]

Ce conțin, de fapt, ceaiurile pentru slăbit. Iată ce trebuie să știi despre acestea înainte de a le consuma.

Ce conțin, de fapt, ceaiurile pentru slăbit. Ceaiul, în special cel verde și oolong, pot face bine organismului. Există dovezi că favorizează o tensiune arterială sănătoasă și reglează și pofta de mâncare. 

Dar consumul de ceai pentru slăbit poate fi foarte periculos. O mulțime de ceaiuri dietetice au în ele laxative care nu sunt menite să fie folosite zilnic. Unele femei au raportat lipsa menstruației și chiar au rămas însărcinate în timp ce luau anticoncepționale după ce au folosit ceaiuri de detoxifiere, notează Insider.

Ceaiurile pentru pierderea în greutate promit să vă stimuleze metabolismul, să ardă grăsimea de pe stomac și chiar să vă detoxifieze organismul. 

Vezi și: Cum tratăm arsurile solare. Olga Simionescu: Leacurile băbești nu se mai folosesc. Principalul factor pentru cancerul de piele

Ceaiurile de slăbit, tipuri

Tipurile tipice de ceai de slăbire includ:

- inhibitori ai apetitului

- blocante de grăsimi

- stimulatori ai metabolismului

Teoria din spatele pierderii în greutate cu ceai de slăbire este că ingredientele naturale:

- ajută la suprimarea poftei de mâncare

- ajută organismul să elibereze toxinele

- ajută la arderea mai multor calorii

Agenții de publicitate se concentrează pe viteza de pierdere în greutate, în unele cazuri fiind observată o pierdere în greutate imediată. Cu toate acestea, cea mai mare parte a pierderii în greutate pe care o experimentează oamenii este cauzată fie de pierderea de apă, fie de pierderea de deșeuri solide, notează Medical News Today.

Vezi și: Abcesul, acumularea de puroi care poate fi mortală. Indică o infecție în organism

Ceaiurile pentru slăbit, eficacitate

Există foarte puține dovezi că ceaiul de slăbire este eficient. De fapt, au fost intentate procese colective împotriva companiilor care și-au vândut ceaiurile ca suplimente de slăbit. Cel puțin două procese au implicat companii a căror publicitate a făcut afirmații false cu privire la eficacitatea ceaiului lor în a ajuta la pierderea în greutate.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) nu recunoaște niciun ceai de slăbire ca fiind eficient. Unele ingrediente, cum ar fi cofeina și senna, sunt recunoscute de FDA din diferite motive.

Cofeina este recunoscută ca fiind un stimulent fără efect major asupra pierderii în greutate. În mod similar, senna este recunoscută ca un ingredient care provoacă iritarea intestinului gros și poate fi folosit ca un laxativ ușor.

Cele mai multe recenzii pozitive despre ceaiul de slăbit pot fi găsite fie pe site-urile care vând produsul, fie pe cele care promovează un stil de viață naturist. Unele indică faptul că au fost efectuate studii mici.

Cu toate acestea, există o lipsă substanțială de dovezi care să susțină afirmațiile conform cărora ceaiul de slăbire afectează pierderea în greutate.

Ceaiurile pentru slăbit, legate de probleme de sănătate

Există unele preocupări legate de sănătate pe care persoanele care se gândesc să folosească ceaiuri de slăbire ar trebui să le cunoască. Deși majoritatea ingredientelor sunt benigne, există unele care pot provoca efecte secundare grave la anumite persoane.

Unele dintre ingredientele potențial dăunătoare sau efectele secundare pot include:

Vezi și: Greața matinală, declanșată de un hormon. 1 din 50 de sarcini dezvoltă forma cea mai severă

Laxative

Unele ceaiuri de slăbit conțin senna, un laxativ natural. FDA declară că au fost raportate probleme asociate cu consumul de ceaiuri de slăbire care conțin senna.

FDA indică faptul că utilizatorii raportează simptome similare cu cele observate la persoanele cu tulburări de abuz de laxative, care includ:

- crampe

- greață

- diaree

- agravarea constipației

- dependență

- colon slăbit

- niveluri reduse de potasiu, ceea ce este periculos pentru persoanele cu probleme cardiace

Vezi și: Strategia de atac în cancer: Interesul nu este să operezi, ci să tratezi. Regula ar fi ca pacientul să se adreseze medicului, nu internetului. În medicină, ce azi e alb, peste 10-15 ani e negru

Diuretice

FDA a emis, de asemenea, declarații de avertizare cu privire la modul în care multe ceaiuri de slăbire conțin diuretice. Diureticele pot duce la:

- deshidratare

- pierderi sau fluctuații ale electroliților, provocând aritmie cardiacă și moarte

- crampe musculare

- diaree

- pierderea de lichide urmată de recâștigarea de lichide

- creșterea metabolismului

Multe ceaiuri de slăbire pretind că stimulează metabolismul, dar cercetările privind aditivii care se găsesc în ceaiul de slăbire sunt foarte limitate.

Acestea fiind spuse, polifenolii care se găsesc în mod natural în ceaiurile verzi și negre s-au dovedit a fi promițători în a ajuta la pierderea în greutate și la îmbunătățirea metabolismului în studiile pe animale și pe oameni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel