Ce este, de fapt, ascendentul și ce rol joacă în viața ta. Tot ce nu știai despre el

Adisa Codruț |
Data publicării:

Astrologul Daniela Simulescu spune că ascendentul este ”fațada pe care ne-o construim de-a lungul vieții”.

Astrologul Daniela Simulescu a realizat emisiunea ”o Nouă perspectivă asupra ascendentului” ca să sublinieze ce este, de fapt, ascendentul.

”Îmi permit să spun că ascendentul este important încă din momentul nașterii, de la prima respirație. Iar el ne arată în mare cum ne percep cei din jurul nostru, adică prima impresie. Oamenii văd prima dată ascendentul și pe urmă își dau seama de zodia noastră.

În primul rând, ce este dom’le acest ascendent? Și de ce trebuie să știm data, ora și locul nașterii? Din punct de vedere teoretic, ascendentul este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în momentul nașterii. Adică în ziua și ora nașterii. Că una este să te naști la București, și alta este să te naști în Honolulu. Deci ne trebuie longitudinea, latitudinea si fusul orar. Pământul se învârte în jurul axului propriu (nu, nu este plat cum vor unii să ne facă să credem) și în funcție de locul unde ne naștem pe această planetă, vedem o zodie la est. Zodiacul este un cerc cu cele douăsprezece semne. Cum Soarele răsare la est, cei care se nasc în momentul răsăritului, vor avea aceeași zodie cu ascendentul.

Până în jurul vârstei de 30 de ani, noi funcționăm pe pilot automat, dar pe urmă ne dăm seama de cine suntem (zodia) și de cum ne-am construit (ascendentul). (...) Mai pe scurt, ascendentul este fațada pe care ne-o construim de-a lungul vieții", a declarat astrologul Astrosens.ro, Daniela Simulescu.

Precizările sale despre fiecare ascendent: 

Ascendent în BERBEC - Omul cu ascendentul în Berbec e foarte energic, vrea să se mişte, e exploziv, impulsiv, încăpăţânat, dar tot timpul vrea lucruri, e neobosit, are foarte multă energie. O persoană cu un ascendent în Berbec s-ar putea să te obosească la prima vedere extraordinar de mult. Un ascendent în Berbec întotdeauna va avea anumite detalii care să iasă în evidenţă, pe care tu să le vezi.

Ascendent în TAUR - Ştiţi că persoanele cu ascendentul în Taur ni se par lente, molcome, foarte liniştite, cu nevoie de confort. Chiar dacă persoana respectivă este Berbec, la prima vedere zici ce persoană blândă, liniştită, calmă, cu simţ estetic. Ni se pare, este prima fază. Pentru că cei cu ascendentul în Taur au învăţat de-a lungul vieţii să îşi construiască o faţadă care să exprime nevoia de confort şi de siguranţă. Şi tu ştii când vei interacţiona cu o asemenea persoană că nu poţi să faci lucrurile pe repede înainte pentru că nu îşi permite lucrul acesta. Constructul său este unul pas cu pas.

Ascendent în GEMENI - Ce se întâmplă când avem oameni cu ascendent în Gemeni? Se schimbă! De ce? Pentru  că, de-a lungul vieţii, au avut parte de evenimente în care au fost obligaţi să treacă prin ele şi ei învaţă să-şi construiască ceva care să se adapteze de la situaţie la situaţie. Pot fi mai copilăroşi, pot fi mai joviali, astăzi să se implice într-o pasiune, mâine să se implice într-o altă pasiune şi tot timpul au această figură de oameni glumeţi, de viaţă. În primă fază, un ascendent în Gemeni poate să pară şi superficial, dar nu e neapărat superficial, ci are nevoie să îşi facă acel construct, să îşi facă acele părticele. Pentru că în viaţă aşa a fost obligat să se construiască: să asculte şi varianta aia, şi varianta cealaltă. Deci, când mai întâlniţi o persoană cu ascendentul în Gemeni, aşa veţi vedea, o oarecare exuberanţă în comportament.

Ascendent în RAC - O persoană cu ascendentul în Rac poate să pară foarte caldă, foarte blândă, foarte liniştită, dar foarte sensibilă. Şi atunci când avem un ascendent în Rac, să ştiţi că somatizează foarte uşor. Ascendentul ţine de corp. Şi întotdeauna când observi un ascendent în Rac, vezi relaţia sa cu mâncarea. Are nevoie de multe îmbrăţişări, de multă căldură, multă atenţie. Chiar dacă are zodia Capricorn, prima impresie pe care o lasă este că vrea să o îmbrăţişezi. Poate să pară foarte grijulie. Când interacţionezi cu o persoană cu ascendent în Rac o să vezi că are multă energie care te face să te simţi bine.

Ascendent în LEU - Ascendentul în Leu poate fi foarte uşor de remarcat pentru că oamenii cu ascendent în Leu par impunători, încrezători, par mai stăpâni pe sine. Întotdeauna un ascendent în Leu îşi construieşte o faţadă de Oscar; atât femeile, cât şi bărbaţii pun preţ pe înfăţişare. Întotdeauna un ascendent în Leu va avea mare grijă la look, chiar dacă persoana respectivă este o Fecioară mai liniştită, mai muncitoare, dar prima imagine este cea a Leului. Întotdeauna, o persoană cu ascendentul în Leu convinge, vinde. O să observaţi un mers anume. Bărbaţii merg mai încrezători, iar femeile cu ascendent în Leu au tot feluri de gesturi prin care îşi arată bijuteriile, cum s-au coafat. Persoanele cu ascendent în Leu par arogante, vanitoase, pline de sine. Doar pentru că au nevoie să primească atenţie şi pentru că vor ca tu să ştii că au foarte mare încredere în sine. 

Citiți despre toate ascendentele pe ASTROSENS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel