Ce este, de fapt, frumusețea. Dr. Dana Miricioiu: Este un termen foarte vast. A fost modelat de-a lungul anilor

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
frumusetea - FOTO: Freepik@angelapauley1993@diana_mironenko@Holiak
frumusetea - FOTO: Freepik@angelapauley1993@diana_mironenko@Holiak

Ce este, de fapt, frumusețea, mai ales în societatea actuală când intervențiile estetice sunt la mare căutare. 

Frumusețea este un concept complex și subiectiv, care variază în funcție de cultură, mediu și experiență personală. În general, frumusețea poate fi definită ca fiind o calitate estetică care provoacă plăcere și admirație în percepția noastră. Aceasta poate fi întâlnită în natură, în artă, în oameni sau chiar în idei abstracte.

Frumusețea este adesea asociată cu proporția, armonia, simetria și echilibrul în formă, culoare și mișcare. Cu toate acestea, ceea ce este considerat frumos pentru o persoană poate fi diferit de ceea ce este considerat frumos pentru alta. De exemplu, standardul de frumusețe poate varia între culturi sau poate fi influențat de normele sociale și de media.

Vezi și: Boala pe care o indică sforăitul. Codruț Sarafoleanu: Ar putea fi un semn

Ce este, de fapt, frumusețea

Dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, DC News, Spectacola și DC News TV, ce este frumusețea. Medicul aduce în atenție aspecte relevante despre schimbările în percepția frumuseții și tendințele actuale în chirurgia estetică.

Într-o societate în continuă evoluție, conceptul de frumusețe este supus unor transformări constante. Dr. Dana Miricioiu observă că influențele din mediul intern și extern aduc modificări în felul în care frumusețea este percepută astăzi, comparativ cu trecutul. Odată cu avansul tehnologiei și influența puternică a social-media, standardele de frumusețe par să se schimbe.

"În fiecare an se schimbă trendurile, sunt tot felul de influențe care vin atât din interiorul țării cât și din afara țării. Aceste influențe țin cont de foarte mulți factori pe care îi putem lua în considerare sau nu. Depinde ce ne dorim. În momentul de față, frumusețea este percepută un pic diferit față de frumusețea care a fost percepută în urmă cu ceva ani. 

Intervenții estetice - FOTO: Freepik@master1305

Frumusețea este un termen foarte vast care a tot fost modelat de-a lungul anilor. Pornind din istorie, din timpurile străvechi unde formele de frumusețe erau altele față de cele de astăzi și ajungând la influențele social-media pe care le simțim deplin în zilele noastre. Pe toate conturile de social-media sunt promovate femei frumoase, perfecționiste, lucru care poate să influențeze percepția și concepția fiecăruia dintre noi despre frumusețe. 

Din punctul meu de vedere nu este un lucru foarte bine venit pentru că fiecare individ trebuie luat ca aparte, cu trăsăturile lui unice, caracteristice care să îi pună amprenta personalității în mediile sociale, dar și pentru propria persoană", a explicat dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, în exclusivitate la DC MEDICAL, DC News, Spectacola și DC News TV. 

Vezi și: Cancerul care este descoperit întâmplător. Dr. Ruxandra Dobrescu: Este cel mai frecvent. Progresează lent

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel