Boala pe care o indică sforăitul. Codruț Sarafoleanu: Ar putea fi un semn

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Boala pe care o indica sforaitul - Foto: Freepik @ufabizphoto
Boala pe care o indica sforaitul - Foto: Freepik @ufabizphoto

Boala gravă pe care o indică sforăitul. "Probleme și se rezolvă uneori cu schimbatul patului sau cu schimbatul camerei".

Sforăitul este o problemă comună care afectează mulți oameni, atât pe cei care sforăie, cât și partenerii lor de viață. Deși poate părea inofensiv și deranjant doar din punct de vedere sonor, sforăitul poate indica, în unele cazuri, probleme serioase de sănătate.

Sforăitul este sunetul produs în timpul somnului atunci când fluxul de aer trece cu dificultate prin căile respiratorii superioare. Aceasta se datorează relaxării musculaturii din gât și gură în timpul somnului, care pot duce la îngustarea sau blocarea temporară a căilor respiratorii. Ca rezultat, se produce vibrația țesuturilor moi ale gâtului, ceea ce duce la sforăit.

Medicul Codruț Sarafoleanu ne-a spus că sforăitul este un semn al unei boli de inimă.

Ceaiul care ameliorează infecția urinară. Bogdan Pârlițeanu: Are efect antiinflamator, reduc inflamația pelvină

Incontinența urinară: de efort, de stres, mixtă, cauze și tratament. Ce înseamnă dacă pierzi urină când strănuți sau tușești: E ca la paharul plin în care mai arunci un bănuț

Legătura dintre sforăit și bolile de inimă poate părea surprinzătoare la prima vedere, dar cercetările au identificat o conexiune semnificativă între acestea.

"Ar putea fi un semn și foarte mulți cardiologi recomandă pacienților lor aceste investigații de somn. 

Voiam să spun doar că există sforăit simplu, care este strict o problemă de confort în cuplu. Și atunci de aici niște mici probleme și se rezolvă uneori cu schimbatul patului sau cu schimbatul camerei.

Apoi există superficializările respirației, așa numitele hipopnei.

Și mai există apneea sau opririle respirației în somn", a declarat Codruț Sarafoleanu, profesor universitar, medic primar O.R.L, Doctor în Științe Medicale cu competențe în: chirurgie endoscopică ORL, chirurgie laser în ORL, în exclusivitate pentru DC Medical.

Iată cum sforăitul poate fi un indicator al problemelor cardiace:

- Apneea de somn obstructivă este o afecțiune caracterizată de întreruperi repetitive ale respirației în timpul somnului. Persoanele cu această afecțiune sforăie adesea din cauza obstrucției căilor respiratorii superioare. Aceste episoade de apnee, în care respirația este întreruptă timp de câteva secunde sau chiar minute, pot crește presiunea sângelui și provoca stres asupra inimii.

Netratată poate crește riscul de hipertensiune arterială și boli de inimă.

- Hipoxia nocturnă

- Inflamația.

Cercetările sugerează că apneea poate contribui la creșterea inflamației în corp, ceea ce este un factor de risc pentru boli de inimă. Inflamația cronică poate afecta arterele, contribuind la depunerea plăcilor de aterom și la îngustarea lor, ceea ce poate duce la ateroscleroză și, în cele din urmă, la boli de inimă.

- Factori de risc comuni

Sforăitul este adesea asociat cu factori de risc pentru boli de inimă, cum ar fi obezitatea și excesul de greutate. Persoanele supraponderale au un risc mai mare de a dezvolta atât sforăit, cât și boli de inimă.

Soluția simplă să scapi de sforăit. Sarafoleanu: Am avut dovezi foarte clare. Pentru binele cuplului facem și asta. Dispozitivele minune nu au niciun fel de relevanță

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel